Min afsked – Den trøstende skulder i den sværeste tid

Else fra Min afsked

Bedemandsvirksomheden Min afsked blev stiftet i 2017 af Else Louise Mikkelsen. Hun havde 4 år forinden mistet sin søn og den daværende bedemand hjalp hende ikke på den måde, som hun ønskede. Hendes søn Joakim Skak trådte sidste år ud af Minrecept og valgte at tage med på rejsen med Min afsked, da han kunne se potentialet i at ruske op i en støvet branche. Joakim trådte til sammen med to investorer, som senere blev til tre. 

Dette er deres iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast. 


Produceret af Podtribe media.

Episodens annoncør er Propagator.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Mor og søn bliver partnere

Du husker måske Joakim Skak fra Minrecept, som vi talte med tilbage i 2018. Denne gang er han tilbage på podcasten for at tale om Min afsked, som han blev CEO for sidste år. Bedemandsvirksomheden blev stiftet tilbage i 2017 af hans mor, Else Louise Mikkelsen, som også er gæst i denne episode. Else var først blevet tilbudt en bedemandforretning for 15 år siden, men hun følte ikke at timingen var rigtigt. 7 år senere, så mistede Else en søn og Joakim en bror. I processen følte hun ikke bedemandens fremgangs måde var som hun ønskede og dette var en af grundene til at Else startede Min afsked i 2017. Joakim kom med på sidste år. Han havde været i kontakt med Anders fra Godt Smil og ville blot sætte et investeringsmøde op mellem hans mor og Anders, men Anders ville også have Joakim med. Joakim trådte derefter ud af Minrepcept og tog en lille pause. Joakim kunne godt se potentialet i en støvet branche og valgte at hoppe med sammen med to investorer.

Hjælpe andre i den svære tid

Håbet var fra start at hjælpe mennesker i de hårdeste momenter af deres liv. De vil tage vægten fra deres skuldrer og gøre det nemt og gnidningsfrit. De har differentieret sig fra de almene forretningsmetoder i branchen og har forsøgt at gøre oplevelsen mindre dyster bl.a. i forhold til indretningen af deres lokaler og bedemændenes påklædning. Det er også deres hvide rustvogn, som er mest efterspurgt. Det behøves ikke altid være sort. De har også forsøgt at lave nye kiste modeller, som tilføjer en ekstra dimension i deres udvalg.

Børnehøjde

Det kan være svært at forstå for udefrakommende at man kan glæde sig over, at forretningen trives, når man arbejder som bedemand. Dette skal ikke forståes som en fejring af døden, men en glæde over at kunne hjælpe. En af de andre tiltag Min Afsked har arbejder med er en børnekuffert, som er fyldt med forskellige virkemidler, som hjælper børn til at forstå en begravelse og bearbejde den. De har også inviteret børnehaver med ind i butikken, for at øge deres forståelse.

Tredobling af forretningen

Else havde to bedemandsforretninger, inden Joakim og investorteamet kom ombord. Nu er de vokset til 5 (snart 6). Det har betydet at de har sat ekstra meget tid af til at lave en nøje oplæring, så folk oplever den samme omsorg og service i alle forretningerne. Ambitionen er at åbne endnu en butik indenfor kort tid og om 4-5 år skal de gerne være landsdækkende og i de 20 største byer. De vil hjælpe hele Danmark og ikke blot Nordjylland.

Vært Mette Bloch og gæsterne, Else og Joakim, udfolder hele historien om Min afsked i dette afsnit af Iværksætterhistorier.