Vivino – 100 millioner vurderinger senere

vivino market place
25% rabat med "IVHPODCAST"
Heini Zachariassen stod i Netto, da han tænkte til sig selv: “Hvorfor er det ikke muligt at finde information online om vine?”, altså ligesom man eksempelvis bruger IMDB til at se vurderinger af film. Med den idé, og det rette tidspunkt i 2010 med den teknologiske udvikling og spredning af smartphones, resulterede dette i stiftelsen af firmaet Vivino.

Alle vine i verden skal rates

… var tanken bag Vivino fra start af – og de er godt på vej. I dag har intet mindre end 31 millioner mennesker downloadet app’en og over 100 millioner vurderinger er blevet afgivet. Heini, der kommer fra Færøerne, er desuden draget fra Danmark til Californien, for at teste det amerikanske marked af.

Hver gang folk bruger Vivino, skal de få noget ud af den

Filosofien bag app’en har altid været, at det skal skabe værdi for brugeren og det, at få brugeren til rent faktisk at bruge app’en over en længere periode. Derfor adskiller Vivino sig fra de 99% andre apps på markedet, som ikke tjener penge. Det er ikke nok, at ens familie og venner, vil bruge den. Brugerne er egoistiske. Giver app’en ikke værdi, vender folk ikke tilbage.

Yderligere er det især den data, som Vivino indsamler fra sine mange brugere, der er med til at give og øge værdien af app’en og dens indhold.

“Jeg ser det som en lagkage…”

Sådan siger Heini omkring det at starte en startup og rekruttere. I starten må du være (eller spise) hele lagkagen, men med tiden må du lære at dele, og skære nogle af de ting væk, som du ikke selv er bedst til. Heini har selv arbejdet sammen med sin co-founder, Theis Søndergaard, i mange år, men anbefaler unge, at gå til en masse events og skabe et godt, bredt netværk. Derudover er der to ting, der er vigtige: 1) I skal kunne godt sammen, og 2) I skal ville det – altså, rigtig ville det!

Søger du en cofounder – så læs vores guide her.

Hør alt dette, og meget mere, i denne lærerige, og yderst inspirerende episode med Heini, medstifter af Vivino og CEO gennem 8 år. Heini fortæller bl.a. også om nogle af de fejltagelser, han og teamet har lavet undervejs, og hvad, de har lært fra dem, samt giver råd til dem, som gerne vil være iværksættere.

Heini giver også råd til iværksættere på sin YouTube-kanal, Raw Startup.

[jetpack-related-posts]