Zliide Technologies – Om at finde det rette investormatch

morten møgelmose - cofounder zliide technologies
25% rabat med "IVHPODCAST"
Zliide Technologies har udviklet en intelligent alarmbrik til fysiske tøjbutikker, som betyder at du kan hoppe køen over når du er på tøj shopping. Den århusianske hardware startup har måttet rejse mange penge for at kunne udvikle et skarpt kvalitetesprodukt. Hele deres investorrejse er unik. Fra drøftelser med en rig fisker, til en brancherelevant indisk investor og venturefonde. 


Episoden er sponsoreret af Viabill og produceret af Podtribe Media

Morten Møgelmose var en tur i London. Han havde på nettet fundet, hvad han ville have, men det tog ham alligevel 20 min, fra da han går ind i butikken til han kommer ud igen med sit køb. En ret problematisk oplevelse for en ung digitalt velfunderet mand. Forinden havde Morten været i New York og se selvbetjeninngsløsninger få sit gennembrug. I Danmark var det også på vej frem. I dag kan du f.eks. se det i flere supermarkeder, lufthavne og togstationer. Men de fysiske tøjbutikker var der intet til.

Derfor stiftede han sammen med 3 andre Zliide Technologies, som han i dag er direktør for. Deres hardware er en intelligent alarmbrik, som sidder fastklemt på et stykke tøj. Det fungerer på den måde, at man downloader en dertilhørende app, går ind i en tøjforretning, finder det man er interesseret i og swiper mod produktet for at få informationer så som størrelse, brand og pris. Vil man købe, kan man gøre det med mobilepay eller sit elektroniske betalingskort. Låsen på alarmbrikken åbner sig således automatisk, så du kan tage den af og gå ud af butikken med dit nye køb. Altså en selvbetjeningsløsning.

Tæt på at sælge halvdelen væk til rig fisker

Før begrebet smart money var sunket ind hos de uerfarne iværksættere, var de tæt på at sælge næsten halvdelen væk til en rig fisker. De var så langt henne, at der kun skulle sættes en underskrift på kontrakten.

“Hvis vi havde underskrevet den aftale, så havde vi ikke siddet her i dag. Det er stensikkert!” – Morten Møgelmose

I stedet fandt de en dansk investor gennem et vinarrangement, som siden satte dem i forbindelse med en brancherelevant inder, som ejer et børsnoteret speditionsfirma i Sri Lanka, der flyver tøj for alle de store modebrands Zara, H&M m.fl. De mødes i Københavns Lufthavn, for at se om han måske har nogen mulige kontakter til de store koncerner, som de kunne komme i kontakt med og høre med hans ord, hvilken vej branchen går hen imod. Med andre ord, hvad der efterspørges. De præsenterer:

“Jeg er omkring lige kommet forbi præsentationen produktet, hvor han afbryder mig. Et sug går gennem kroppen på mig, jeg tror jeg har sagt noget forkert – indtil han siger: Hvor meget er der til salg af jeres virksomhed?” – Morten Møgelmose

Zliide Technologies kunne i bedste løvens hule stil trække sig lidt væk og tale lidt om det. Det ender med at på kun 2 timer har de lavet en aftale med rigtig fine terms og til den dobbelte værdiansættelse af seneste investering. 1 uge efter er pengene overført og de har ikke set den indiske investor siden. Al kommunikation er siden foregået på skrift og i telefon.

Hør hvad de første kunder siger om Zliide

Teeshoppen, Streetammo og Capstore er de først fysiske butikker som benytter Zliide Technologies. Og i ovenstående video er det Mads Kragh, CEO for Capstore, som præsenterer Zliide, men jeg har også fået lov til at bruge de interview klips, som listen to News app’en har lavet, så du kan få et indblik i, hvilken værdi det skaber for dem. De er indlagt i podcast episoden. 

Her er en anden historie om et hardware produkt

[jetpack-related-posts]