Barry – Historien om tilblivelsen af et grønt corporate startup

Christophe Lephilibert - Barry
25% rabat med "IVHPODCAST"
Barry er et såkaldt corporate startup. Det vil sige en virksomhed oprettet i en etablerende virksomhed. I denne podcast episode dykker vi ned i, hvordan tilblivelsen af sådan en virksomhed bliver til. Head of growth og CMO Christophe Lephilibert fortæller, at selvom etableringen ikke er som et klassisk startup, så er strukturen, passionen og kulturen på mange måder den samme. 


Episoden er sponsoreret af DJØF – for selvstændige og startups Barry er et innovativt energiselskab som ikke vil leve af at sælge strøm – i stedet sælger de viden gennem data. For Barry er en app, som lærer forbrugerne om, hvornår strømmen er grønnest og hvornår den er billigst. Dvs. at den f.eks. kan fortælle i hvilket tidsrum det er bedst at sætte vaskemaskinen over. Både miljømæssig og uden at det kommer til at gå ondt på pengepungen. Det betaler man sølle 29 kr. for om måneden, men så får man også strømmen til kostpris.

Barry oprettet som en Challenger til elbranchen

I brancher hvor kunderelationen ikke er særlig stor mellem kunde og leverandør er loyaliteten lav. Det er ofte i tunge konservative brancher som f.eks. mobil, forsikring, banker, taxa, hotel og restaurant m.fl. Det betyder ikke at profitmarginen nødvendigvis er lav, men det betyder at et kundeskifte nemmere kan forekomme. Når nye innovative ydelser derfor dukker op fra f.eks. et startup, så må andre udbydere ryste lidt i bukserne. Christophe forklarer:

Derfor besluttede ledelsen i det finske energiselskab Fortum at undersøge hvordan de selvstændigt kunne  Men for at Barry kunne give forbrugerne denne innovativ realtime oplevelse skulle de hente data fra energinets datahub.  De udfordringer hører du tech lead Henrik Langli tale om, men det er grundlæggende mest growth hacker og marketingsdirektør Christophe Lephilibert som fører ordet. Hør ham f.eks. begrunde hvorfor deres tilgang til struktur og kultur på mange måde ligner et almindelig klassisk startup.