SalesStyling – Louise fandt den perfekte løvinde

Louise Holm - SalesStyling. Foto: DR

Louise Holm ville ikke følge hendes fars fodspor og være iværksætter. Alligevel gik hun i oktober 2016 online med SalesStyling, da hun så en åbning i et marked, som hun havde stor erfaring indenfor. Louises rejse har ikke været uden bump på vejen, men hårdt arbejde skaffede hende en investering på 1,4 millioner kroner for 50% af hendes virksomhed i ‘Løvens Hule’. Hør om hendes rejse fra den spæde start helt til deltagelsen i Løvens Hule og efterspillet, som har kastet et meget favorabelt samarbejde med Freeway og Mia Wagner af sig. Louise har ærmerne fyldt med anekdoter, om både positive og negative oplevelser, fra hendes 3-årige periode som iværksætter. 


Denne episode er sponsoreret af Ageras.

Kunne ikke holde sig fra iværksætteri

Louise havde besluttet sig for ikke at blive iværksætter. Hendes far var iværksætter og hun havde oplevet, hvor hårdt det var for ham. Hun havde også oplevet den økonomiske usikkerhed, som iværksætteri kan medføre.

Louise stod foran en skillevej og skulle finde ud af, hvad hun ville. Hun havde en baggrund indenfor indretning og ejendomsbranchen. Hun arbejdede på daværende tidspunkt som handicaphjælper, men hendes drømmejob var at blive boligstylist. Det blev dog hurtigt tydeligt, at hvis Louise skulle være boligstylist, så skulle det være i hendes egen virksomhed. Hun brugte derfor fritimerne på hendes nattevagter samt hendes fritid på at undersøge mere. Og sådan blev en “iværksætter nægter” til fuldblodsiværksætter.

Louise holdte hendes planer, om at lancere hendes egen virksomhed SalesStyling hemmelige. Da hun så lancerede hendes virksomhed, indenfor professionel indretning i oktober 2016, blev brandet hurtigt kendt i lokalsamfundet.

SalesStyling startede med en lille overfyldt ‘Golf’

Louise startede med at pakke nogle af hendes egne møbler ned og smide dem ind i hendes lille ‘Golf’. Så tog hun rundt til private og hjalp dem med at “pifte” deres hjem op. Forretningen vækstede ikke voldsomt i starten, men Louise var god til at markedsføre sig selv. Hun fremviste sine gode cases, fik TV tid og tog endda på en gratis campingmesse, blot for at øge hendes kendskabsværdi.

“Så stod jeg der en hel weekend og frøs. Der kom ikke en eneste og sagde hej. Men omvendt, så fik de set logoet og så går snakken i lokalsamfundet.” – Louise Holm

Hendes planer var at fokusere på Falster, men den fokus skiftede hurtigt til København, da efterspørgslen var større. Det første halve år arbejdede Louise stadig som handicaphjælper og med to børn ved siden af, så Louise havde ikke mange timer til at sove i.

At blive en god leder i SalesStyling

Virksomheden startede med at vækste og Louise gik efter et halvt år fuldtid. Kort tid efter fik hun også de første ansatte i SalesStyling. Louise havde ikke ledererfaring. Hun havde heller ikke læst noget lederkursus eller på anden måde forberedt sig på at blive leder.

“Jeg ved, hvad jeg selv har været igennem. Jeg ved, hvad en god leder er for mig og hvilken rollemodel, som jeg gerne vil være for mine medarbejdere.” – Louise Holm

Louises ‘learning by doing’ måde at lede på, har fungerede godt for hende og hun følte sig tilpas i rollen.

Hænder i ansigtet og tårer der triller

Louise fik, hvad hun troede var, et stort gennembrud, da en kendt TV ejendomsmægler ringede til hende. Han skulle bruge en masse møbler til en lejlighed, som skulle optages til TV dagen efter. Louise havde møbler ledige, som dog stod i en anden lejlighed. Hun tænkte hurtigt og fik arrangeret at tage fra en messe i Maribo til København for at overnatte, så hun tidligt næste morgen kunne flytte møblerne ind. Hun fik også ringet til et flyttefirma og fik arranget flytningen af møblerne. Hun droppede netværksmøder og foredrag, for at prioritere denne mulighed 100%.

Turen gik fra Maribo videre til Nykøbing, for at pakke hendes ting og til Charlottelund for at overnatte. Dagen efter til Søborg for at hente møblerne og til sidst til København.

Alt sammen i snestorm!

Flyttemændene nåede lige at åbne ladet, da Louise modtog et opkald. Aftalen var aflyst. Alt Louises arbejde var spildt.

“Det er første og eneste gang hvor jeg, da jeg ligger røret på, begynder at tude. ” – Louise Holm

På toppen af verden

Louise har taget læringer med fra hendes dårlige oplevelser, men heldigvis har hun også oplevet flere positive oplevelser i hendes 3 år som iværksætter. En af disse oplevelser kom for snart 2 år siden, da var SalesStyling begyndt at levere komplette møbelløsninger til huse. Hun fik muligheden, for at byde på indretningen af en kæmpe villa til 35 millioner kroner. Louises tilbud var en del dyrere end konkurrenten, men hun fik argumenteret godt for den merværdi, som hun kunne skabe. Louise fik ordren og lavede et samarbejde med BoConcept.

“Mens alle tingene samles af deres og mine folk, så står jeg op i den her villa med den fedeste udsigt over vandet. Solen skinner og det er dejligt vejr. Det var et vendepunkt, hvor jeg kunne mærke i maven, at det her kunne blive stort”. – Louise Holm

To andre oplevelser, som Louise ser positivt tilbage på, var da hun modtog Lolland-Falsters iværksætterpris i 2018 og i 2019 blev nomineret til E&Y’s ‘Entrepreneur of the year’ i 2019.

Jagten på plancherne

Da Louise fandt ud af, at hun skulle deltage i ‘Løvens Hule’, så begyndte hun straks med sine forberedelser. Hun ville være i god tid og fik bestilt diverse specialfremstillede grafiske materialer hjem. Det vigtigste var de store plancher, som hun skulle bruge til hendes pitch. Ordren blev leveret over flere omgange og ligeså langsomt begyndte flyers og andre småting at tikke ind på kontoret. Men plancherne udeblev. Tiden gik og det blev mandag, dagen inden optagelserne. Louises sporede pakken – den var langt væk og “den stakkels postmand” kunne intet garantere. Louise begyndte at arbejde på alternativer, da hun sent mandag eftermiddag modtog et opkald fra en medarbejder. I telefonen lød det: “Plancherne er ankommet og de er perfekte.”

Under maksimalt pres

Da Louise med virksomheden SalesStyling stod foran de 5 løver, så mærkede hun “det sygeste pres”. Hun følte, at hun mistede vejret. Hun følte sig ikke synderligt nervøs og havde forberedt sig med en grundighed, som ikke var til at tage fejl af. Hun gik dog i en form for choktilstand, glemte at trække vejret og efterfølgende, så huskede hun ikke meget fra oplevelsen. Hun fik et tilbud fra Mia Wagner, som hun blev bedt om, at tænke over og efter lidt tid, så fik hun samlet sine tanker. Hun kom tilbage med et modbud, men kunne godt se, at Mia Wagner ikke var til at rykke på. Derfor måtte hun igen i tænketank. Hør i teaseren nedenfor, hvad der gik igennem Louise hoved.

 

Solgte 50% af SalesStyling i ‘Løvens Hule’

Louises “Ja” var til en investering på hele 1,4 millioner kroner fra Mia Wagner og Freeway ApS. Hun måtte dog af med halvdelen af hendes virksomhed. Dette har ført til en del debat i diverse kommentarspor hos forskellige medier landet over. Louise havde forventet at gå ned i hendes værdiansætning, men dog ikke så meget. På trods af dette, så fortryder hun ikke sit valg.

“Jeg har ikke været i tvivl om, at det var det rigtige for mig.” – Louise Holm

Grunden til, at valget har været rigtigt for Louise, er i høj grad den hjælp, som hun har oplevet efter optagelsen af Løvens Hule.

Roser Mia Wagner og Freeway til skyerne

Louise er glad for at have fået en invester ind, som har vist så stor interesse og har været så hjælpsom.

“I og med, at vi er 50/50, så er det hver dag vi snakker sammen. Så er det hver dag, at vi rykker på noget nyt.” – Louise Holm

Det har været vigtigt for Louise, at hun med Freeway har fået en organisationen i ryggen og mulighed for at holde mest muligt “In-house”. Sparring, marketingsafdeling, bogholderi, jura, it eksperter og lager i Viborg. Louise har fået adgang til alt dette og føler sig konstant hørt og forstået. Efter at have stået alene med virksomhed i 3 år, så har det været guld værd for Louise og SalesStyling.

Indbakken har ‘boomet’ efter deltagelsen og der er kommet en øget efterspørgsel. Louise har nu ryddet sin kalender og er klar til, hvad Løvens Hule bringer hende.

Hvis du vil høre mere fra Løvens Hule, så kan vi anbefale disse episoder:
That’s Mine – Vendte biluheld til noget positivt og fik succes
STAÏ – Jytte blev iværksætter i stedet for pensionist
DitUr.dk – Serieiværksætterne fra Løvens Hule

[jetpack-related-posts]
25% rabat med "IVHPODCAST"

FÅ 25 % RABAT MED KODEN: IVHPODCAST