Mymonii – Om det bittersøde brud med en medstifter

Mymonii - Louise Ferslev
25% rabat med "IVHPODCAST"
Mymonii er en lommepenge og betalingsapp for børn under 13 år. Med over 120.000 brugere har stifter Louise Ferslev og hendes team gjort Mymonii til markedsleder i Danmark. Tech iværksætteren fortæller i hendes iværksætterhistorie om et særpræget brud med en medstifter efter et turbulent samarbejde, brugertilvækst ved brug af influencers, samarbejdet med Nets, finansieringsproces og overvejelser om forretningsmodel. 


Episoden er sponsoreret af DJØF for selvstændige og startups

På studiet fik Louise ideen til Mymonii. Den umiddelbare feedback var, at folk gerne ville have et digitalt overblik over lommepenge. Ideen blev at lave et website, hvor man kunne bestille et gavekort, som skulle hedde lommepengekortet. De gavekort skulle man så kunne bruge ude i butikkerne. Forældrene kunne så fra websitet administrere, hvilke gavekort lommepengekortet skulle indeholde.

Mymonii laver tidlig pivotering

Men det viste sig ikke at være den rigtige løsning. I stedet efterspurgte forældrene blot en app, hvor de kunne se hvor meget deres børn havde sparet op på at udføre hjemmelige gøremål. Louise pivoterede Mymonii og udviklede en forfærdelig prototype, som ingen ville bruge. Feedbacken fra de tidlige brugere, blev brugt til at rette op. I slutningen af 2015 var produktet færdigt og omkring 70 familier begyndte over tid så småt at bruge Mymonii kontinuerligt over flere måneder. Det var i det øjeblik, at det gik op for Louise, at hun havde fat i noget med Mymonii.

Det bittersøde opbrud med en medstifter

Gennem sit netværk fik hun 2 personer med ombord. Bl.a. Thor Angelo, som af mange er kendt for at have stiftet OrderYOYO. I fællesskab blev de enige om at få endnu en partner med ind. Og i begejstring over endelig at have fundet en person med de nødvendige komplimentære færdigheder, underskrev de en ejeraftale på en one pager de selv havde lavet. Den ene stoppede senere, fordi han ikke kunne forsvare at arbejde uden løn overfor sin familie. Den anden medstifter levede ikke op til de uskrevne forpligtelser der fulgte med. Så Thor og Louise ville afbryde samarbejdet. 2 uger efter tiggede en mail ind fra hans advokat. Han ville have krav på 500.000 kr. og en procentsats af fremtidige investeringer de næste 5 år. Det tog et halvt år at nå til enighed. Lige indtil Seed Capital vil give Mymonii et discovery lån på 500.000 kr…

Nets samarbejde var et perfekt match

Da roen havde lagt sig efter bruddet med den tidligere partner, gik det op for Mymonii, at brugerne også ville have en betalingsløsning. Det vil sige, så børnene kunne bruge deres opsparing til f.eks. at købe mælk i skolekiosken. Tilbage fra lommepengeapp ideen havde Louise korresponderet med Nets om et samarbejde. Det viste sig, at Nets i mellemtiden havde udviklet en teknologi, som passede perfekt ind i Mymonii konceptet. De stod og ledte efter cases til at afprøve teknologien og Mymonii ledte efter nogen som havde teknologien. Lige til højrebenet. Et partnerskab var født.

Mymonii får investering og hopper i løvens hule

Gennem medierne havde Louise dannet sig en forestilling om, at det der med at rejse penge, ville blive en smal sag. Det blev det ikke. Interessen var der, men det endte altid med en afvisning. 2 personer i Louises netværk havde fulgt Mymonii i længere tid. De var imponeret og vil gerne investere 250.000 kr. hver. Louise mangler dog 1.500.000 yderligere. Ud af det blå får Louise en henvendelse fra en revisor. Han har 2 kunder, som gerne vil investere i en case som Mymonii. Louise indvilliger i af mødes. Det går så godt, at hun rejser de sidste penge her.

Hør også om hvordan Spiir, fik 25 millioner kroner fra Danske Bank

Spiir – En fintech succes i Norden

 

Vil du høre om andre iværksætterhistorier som har deltaget i Løvens hule?

Labfresh – Verdens mest avancerede skjorte

Unify Underwear – Teenagekvinder udvikler ny innovativ BH

Statum – Et 12 tal i iværksætteri

Dyekjær Design – Fra sygmeldt til succesfuld iværksætter

https://ivaerksaetterhistorier.dk/indieframe-fik-4-millioner-paa-en-ide/

[jetpack-related-posts]