Sensohive – Fra Harald Nyborg komponenter til ioT produkt

Sensohive - Casper Harlev
25% rabat med "IVHPODCAST"
Sensohive blev stiftet af 3 ingeniørstuderende Tim Larsen, Tobias Ejersbo og Casper Harlev tilbage i 2014. De har udviklet et hardware produkt med Internet of Things (loT) sensorer som først blev brugt til klimaoptimering af gartnerier, siden monitorering af industrielle køleskabe og i dag til bestemmelse af betonelementers hærdningstid.

Sensohive så potentiale for ioT på ingeniørstudiet

På fakultetet for ingeniører på Syddansk Universitet i Odense så de som studerende et stort potentiale i at måle data på en ny måde med et distribueret sensornetværk og deraf opnå et langt større datagrundlag til optimering af drift af den ene eller anden afskygning. De udviklede derfor en prototype og begyndte at teste teknologien hos lokale gartnerier. Begejstringen var stor og kendskabsgraden spredte sig da også hos de fynske gartnere. Købevilligheden var dog ikke stor, da Sensohive’s produkt for gartnerierne var et nice to have og ikke et need to have. Derfor fortsatte de med at teste produktet i andre sammenhænge.

Sensohive laver konstant pilotprojekter

Købevilligheden var dog ikke stor, da Sensohive’s produkt for gartnerierne var et nice to have og ikke et need to have. Derfor fortsatte de med at teste produktet i andre sammenhænge. Og det er en strategi de har fortsat med til den dag i dag. Det kan åbne nye forretningsmuligheder, især i takt med at kendskabsgraden til, hvad teknologien kan bruges til øges og især når Sensohive samtidig har udviklet egen software service, som behandler dataen effektivt.

Det lykkedes siden at lande en aftale med Esmiley, som arbejder med fødevaresikkerhed, som begyndte at bruge deres sensorer til at opsælge hos deres kunder. I dag er de dog endt i en hel anden branche – betonindustrien.

Mikrolegat satte skub i Sensohive

Hardware er ofte noget af det mest omkostningstunge at kaste sig ud i som iværksætter. Og det bliver ikke bedre af en tilværelse som studerende, hvor økonomien oftest begrænser ens råderum for indkøb til produktudvikling. I starten købte de nogle komponenter fra Harald Nyborg og det var vitterligt, det de var ude at teste hypoteser af med. Da de fik valideret at der var interesse, søgte de inden de havde oprettet et CVR nummer om midler via Fonden for Entreprenørskabs mikrolegat til udvikling af en mere professionel prototype. Det lykkedes og det gjorde det muligt for alvor at forfølge drømmen om at gøre det til en forretning også. Siden har det været medvirkende til at de fik tildelt en 12 måneders “Iværksætterpilot” (i dag “Innofounder”) af Innovationsfonden, og dermed havde funding til at løbe et år frem.

Resten af historien og de udfordringer, der har været, må du høre Casper selv fortælle i episoden.

Episoden er sponsoreret af Fonden for Entreprenørskab

[jetpack-related-posts]