SmartWeb – Hjulpet godt på vej af finanskrisen

Bobby Gogios - SmartWeb

Bobby Gogios grundlagde sammen med sin studiekammerat Rasmus Graversen virksomheden SmartWeb. Til at begynde med ydede de konsulenthjælp og senere en softwareplatform til webshops. Finanskrisen gjorde, at billige og agile webløsninger var efterspurgt og her var SmartWeb klar. Efter 13 års vækstrejse solgte de virksomheden og Bobby forlod virksomheden. Det succesfulde salg gav Bobby tid til at tænke over hvad han så skulle i sit liv, og i dag er han i gang med flere nye projekter. I dette afsnit hører vi mere om udviklingen fra hobbyvirksomhed til den store dag, hvor SmartWeb blev solgt.

Det her er hans iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.

Artiklen er skrevet af Niklas Vinther Jakobsen


Produceret af Podtribe media.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Skal vi ikke starte en virksomhed?  

Bobby Gogios er opvokset i Esbjerg i lidt af en iværksætterfamilie. Hans skolegang var ikke ligeud af landevejen og Bobby droppede HF og et jurastudie. Da han kom ind på Handelshøjskolen i Aarhus, var han dog kommet til det rigtige sted. Tiden gik med at studere, feste, træne og arbejde, blandt andet som IT-supporter på universitetet. Her mødte han Peter Muhlmann, der senere grundlagde Trutpilot. Ham har vi tidligere interviewet.

På studiet mødte Bobby også Rasmus Graversen og de to klikkede hurtigt. En dag de var i træningscenteret sammen, spurgte Bobby: ’Skal vi ikke starte en virksomhed? ’ Rasmus sagde ja, og så gik de i gang med at finde ud af, hvad de ville sælge i det der senere blev til SmartWeb. De startede som IT-konsulenter og byggede hjemmesider ved siden af studiet, men forretningen tog hurtigt fart:

”Allerede efter de første par måneder kunne vi fakturere nogle ret store beløb. Vi tænkte ’Hold da op, måske bliver det til en rigtig virksomhed’. Vi havde bare lavet det som et interessentskab, fordi det var nemmest og kostede mindst. Men vi besluttede, at gøre det til et ApS. Jeg havde ikke nogle penge, så jeg måtte ned i banken. Det var heldigvis lige før finanskrisen, så jeg kunne godt låne en del penge, 40.000-50.000 kr., til min store overraskelse. Så stiftede vi ApS’et og fortsatte vores konsulentvirksomhed”. Bobby Gogios, SmartWeb

SmartWeb vokser og vokser og… 

SmartWeb bliver efterhånden vigtigere end studiet for Bobby og Rasmus, og på nogle dage ender de med at sove på kontoret. Samtidig kommer de på en fordeling for at arbejde mere effektivt: Den ene møder ind på studiet og tager noter, mens den anden styrer virksomheden. På den måde udnytter de tiden mere effektivt. De taler dog ikke højt om SmartWeb på studiet, da de frygter, at underviserne vil opdage deres fidus.

Forretningen udvikler sig, og fra at være konsulenter, tilbyder SmartWeb også webshops på abonnement. Dermed solgte Bobby og Rasmus Software as a Service, Saas, før det blev en egentlig ting. De ramte markedet rigtigt, for da finanskrisen ramte i 2008, var der efterspørgsel efter billige løsninger. Væksten fortsatte i årene herefter og 2017 begyndte Bobby og Rasmus at undersøge mulighederne for et salg af SmartWeb.

Hør hvordan det gik, når vært Mette Bloch og gæst Bobby Gogios taler om SmartWeb i dette afsnit af Iværksætterhistorier.