Superb – Blev reddet af deres svigerforældre

Zaedo Musa - Superb

Zaedo Musa lærte fra hans forældre, at hårdt arbejde kan betale sig. De kom til landet, da de var i 20’erne og kæmpede en hård kamp, for at kravle op af stigen mod succes. Zaedo har både stået bag en ‘trustpilot’ for leverandørerne på Alibaba, haft sin egen webshop, arrangeret store fester som teenager og nu er han CEO og medstifter af det danske scale-up Superb. Hør hele historien, hvor Zaedo bl.a. fortæller om dengang de to co-founders måtte låne penge af deres svigerforældre, for at sikre Superb mod en truende konkurs.


Denne episode er produceret af Podtribe media.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Hårdt arbejde betaler sig

Zaedo var meget klar i mælet, da han skulle snakke om inspirationen bag hans iværksætteri. Han fortalte historien om, hvordan hans forældre kom til landet uden mange penge på lommen. De kæmpede for at give Zaedo den bedste start på sin tilværelse og det har sat et tydeligt spor hos den unge iværksætter. Allerede i en ung alder arrangerede han store fester på de københavnske natklubber med store indtjeninger. Han fulgte også med i globale trends og importerede produkter, som han solgte på sin egen webshop. Zaedo stoppede dog ikke der. Han lavede også en ‘trustpilot’ for leverandørerne på Alibaba. Denne side fik stor opmærksomhed og Zaedo oplevede at blive hacket hele 4 gange. Efter et par år valgte Zaedo at sælge domænet til en favorabel pris, da han ikke så et stort nok potentiale i hjemmesiden.

Zaedos tidlige iværksætterprojekter var med til, at han aldrig manglede noget og det gjorde også, at han kunne ligge startkapital til hans nuværende virksomhed Superb. Idéen til Superb opstod, da Zaedo havde en høj stilling hos Joe & The Juice, hvor han oplevede at omsætningen steg, når man opbyggede personlige relationer til kunderne. Zaedo ønskede derfor at lave et system, hvor han og hans kollegaer kunne dele oplysninger om deres kunder, for at yde en god og personlig service.

Svigerfamilien reddede Superb efter 350.000 kr. fejl

Opstarten af Superb var langt fra problemfri. Zaedo og hans medstifter var stadig studerende og læste en kandidat ved siden af driften af virksomheden. De fleste dage var de på deres lille 60 kvadratmeters kontor og gik derfor glip af en undervisning. Det stoppede dem dog ikke fra at gennemføre deres uddannelser til glæde for dem selv og deres familier. Og netop familien eller nærmere svigerfamilien har været vigtig for Superbs overlevelse. De lavede nemlig en teknisk fejl, som kostede dem 350.000 kroner. Se hvordan de blev reddet fra konkurs i teaseren herunder.

Senere på rejsen fik Superb gennemført en Pre Seed runde på 1 million euro og efterfølgende en beskeden runde med et par prominente Business Angels. I dag er Superb i 30 lande og har netop sagt velkommen til deres 27. medarbejder.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

WeldingDroid – Kevin fandt lykken efter 3. uddannelse
MapsPeople – Ambitioner om at blive markedsleder
Ladybox – Modbeviser de kritiske løver