Swiipe Payments – Fik vendt skuden med sin nye CTO

Anders - Swiipe Payments

Anders Riis har altid været kreativ og hårdtarbejdende. Det gjorde at han i en ung alder opsøgte muligheder, for at tjene en ekstra skilling. Det startede med salg af brunsviger på villavejen som barn og da Anders var 13 år havde han 3 reklameruter, arbejdede som kopidreng i et ejendomsmæglerfirma og om aftenen arbejdede han på et pizzeria. Som 15 årig opkøbte han gamle computere, og senere også mobiltelefoner, som han videresolgte. Senere på Anders’ rejse oplevede han både at starte en grossistvirksomhed, være co-founder af Telekæden, læse en HD på CBS og åbne en ejendomsmæglerforretning i Malmø og meget mere. Nu er Anders CEO og founder af virksomheden Swiipe Payments. Hør hele hans historie her. 


Denne episode er produceret af Podtribe media.

Hvis det skal gøres ordenligt, må man gøre det selv

Anders Riis stod som barn og solgte brunsviger på sin gade. De fleste betalte, men tog ikke kagen med. Det var Anders’ første mini oplevelse med “udvikling” af et produkt og derefter salg af produktet. Fodbold og computerspil interesserede ham ikke synderligt og det hjalp ikke at han var sidste valg i skolegården. Én ting som Anders dog var godt til, det var at arbejde hårdt. Det var tydeligt med hans 3 reklameruter, arbejde som kopidreng i et ejendomsmæglerfirma og aftentjans på det lokale pizzeria. Da Anders fyldt 15, så kom han tilbage på iværksættersporet, hvor han først købte brugte computere og senere mobiltelefoner, som han solgte med profit. Det blev også til en lille knallertforretning, men her opdagede Anders at det ikke altid var godt med en co-founder. De købte brugte knallerter, som de endte med at sælge med tab. Anders’ “medstifter” endte nemlig med at forværre dem, frem for at forbedre dem.

Grossistvirksomhed som 20-årig

Anders havde som 20-årig en iver efter et spændende job. Han havde dog ikke gået på universitetet eller haft tanker om at læse videre. Han måtte derfor “nøjes” med at starte sin egen virksomhed. Se mere i teaseren herunder.

Virksomheden var et grossistselskab, der solgte håndfri mobilsæt og mobiltilbehør til og fra Sverige, Polen, og Tyskland. Anders havde bl.a. de største bilforhandlere i Danmark som kunder. De første måneder hed firmaet ‘Hans F. Mobil’, som en sjov forkortelse af Hands Free mobil, men det blev hurtigt ændret til ‘HF Mobile’.  Efter at have været grossist til forhandlerledet med HF Mobile, valgte Anders også at gå til slutkunderne. Han blev derfor co-founder af Telekæden som 21-årig. Han brugte alle sine opsparede penge fra hans ungdomsjobs og lånte 50.000 af min mor og startede en Telekæden forretning op i København K, der primært solgte Tele- og it-udstyr til erhvervslivet. Anders startede samtidig en HD på CBS.

Direktør som 29-årig

Efter noget tid besluttede Anders og hans co-founder af butikken i København, at Anders skulle købes ud. Anders blev i stedet ansat hos den ejendomsmægler, som han havde været kopidreng i. Her var han bl.a. ansvarlig for at åbne en ejendomsmæglerforretning op i Malmø. Det gik ikke helt som Anders havde håbet og med en kærestesorg oveni hatten, så valgte Anders at geare ned og blive fuldtidsstuderende. Anders blev graduate hos KMD, og oprettede hurtigt sin egen afdeling som chef for strategi- og ledelsesprojekter og begyndte på en master på IT-universitetet, for at få mere indblik i det it-rettede som tillæg til sin kommercielle kandidat fra CBS. Efter en tid som studerende og lønmodtager, så vendte Anders på ny tilbage til iværksætteri. Han blev nemlig som 29-årig direktør for et kursus- og konsulenthus med en medejer andel på 25%. Her var han med til at etablere ’esignatur’ som et datterselskab til konsulentfirmaet og fik vendte virksomheden fra konkurstruet til velfungerende. Da virksomheden voksede, så voksede Anders ønske om at være mere involveret i forretningsudvikling fremfor administration. Dette førte desværre til uenighed med bestyrelsen. Uenighed blev til søgsmål og endte til sidst med et forlig.

Starten på Swiipe Payments

Anders fik, efter en kort periode som konsulent, tilbud om en spændende stilling hos Nets som direktør, hvor han fik ansvaret for udviklingen af fremtidens betalingsservice baseret på et nyt EU’s betalingsdirektiv PSD2, der er etableret for at konkurrenceudsætte de nuværende betalingsudbydere som f.eks. Visa og MasterCard. Anders havde svært ved at arbejde i et stort coporate, som ikke var særligt agile i deres beslutninger. Han valgte derfor i oktober 2017 at starte op på en fleks plads i Copenhagen Fintech Lab, for at arbejde på de muligheder PSD2 giver i markedet.  Anders fik fat i en UX praktikant og sammen fik de via konsulentarbejde samlet penge nok, til at kunne ansætte en CTO. Det lille team fik hentet 6 millioner i funding og gik hurtigt fra at være 3 til at være 10. Der kom gode kunder til, men så begyndte problemerne at melde sig for Swiipe payments. Det var en hård tid, hvor de mange forkerte folk på. Det var enormt frustrerende for Anders at have interesserede kunder, men slet ikke være i stand til at kunne levere.

Vendepunktet for Swiipe Payments

Også stemningen på kontoret blev ramt, og Anders følte sig som en stor fiasko, når de ikke kunne levere, og han samtidig ikke kunne sikre den rette holdånd og stemning på kontoret. Det var nogle hårde måneder, hvor Anders havde direkte ondt i maven over at møde på arbejde, at det var hans ansvar at sikre en god stemning. I lang tid udviklede Swiipe Payments sig ikke. De kunne ikke rigtig rykke sig. IT stod fuldstændig stille. Hver eneste gang der skulle laves den mindste ændring, tog det ugevis og var ofte fyldt med fejl. Anders havde ingen kontrol over sin virksomhed, produktet lå i hænderne på nogle udviklere, som ikke var dygtige nok og han havde ingen mulighed for selv at tage over. Anders’ redning blev hans kæreste, som også har en start-up. Hendes CTO kunne anbefale den dygtigste, som han nogensinde havde arbejdet sammen med. Det var virkelig et match fra første samtale og han blev den nye CTO for Swiipe Payments. Han var ekstrem hurtig til at få løsningen på rette kurs. De fik opsagt nogle aftaler med nogle store kunder, der ikke passede ind i vores core-strategi og tog for meget udviklertid fra vores fokus. De fik ryddet op i it-teamet og fik vendt stemningen på kontoret til en ægte start-up vinderstemning og blev ét hold igen. 

Swiipe Payments i dag

I dag, halvandet år efter at den nye CTO startede, har de færdigudviklet en løsning til nogle af de største e-commerce platforme. De har en fuldt integreret betalingsløsning og er kommet langt med udviklingen mod PSD2 konto-til-konto betalinger. De har et stærkt team og produkt i dag, og er klar til at lancere nye spændende services i 2021.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

Trustpilot – Kritik understreger hvor vigtigt formålet er
Goboat – Har sat kurs mod de globale farvande
Bodylab – Retsopgør og afgørende forældrehjælp