Ind til benet på ChipChop

Kristoffer og Morten - ChipChop

Morten Ydefeldt og Kristoffer Agger er de to iværksættere bag virksomheden ChipChop. En møbelvirksomhed, som specialproducerer møbler i kundernes ønskede mål. De har selv udviklet softwaren, som kunderne bruger til at designe deres møbler. Deres ambition er at gå fra at være en traditionel B2C møbelforretning til at blive en B2B SaaS virksomhed, som sælger en abonnementsløsning på deres software. De forventer at omsætte for 1,5 millioner kroner i år og vil gerne have 100 kunder i deres SaaS forretning næste år og ekspandere til Norge og Sverige. Læs mere om virksomheden her.


Møbelforretning med egen software

ChipChop er en møbelforretning, som specialproducerer møbler til deres kunder. Kunderne designer selv deres egne møbler med en software, som ChipChop selv har udviklet. Den giver kunderne mulighed, for at skabe et møbel, som passer perfekt ind i deres hjem. Prisen får kunden med det samme og så har ChipChop ligeledes mulighed for at producere møblet med det samme. Som Kristoffer og Morten selv siger, så er de dyrere end Ikea, men billigere end en snedker.

De har 75 kunder, som har handlet hos dem det sidste halvandet år. Det resulterede i en omsætning i 2018 på 880.000 kroner og en forventetomsætning i 2019 på 1,5 millioner kroner.

Søger en aktiv investor

De har ikke fået nogle investeringer endnu, men har heller ingen gæld. ChipChop er dog nået til en punkt i deres forretning, hvor de nu søger investeringer. De søger mellem 1 og 2 millioner kroner til en værdiansættelse på 10 millioner kroner. Kristoffer og Morten leder efter en aktiv investor, som vil ligge noget arbejde i at skalere forretningen. Der er to typer, som er interessante for ChipChop. En ekspert i online salg eller en investor, som selv har erfaring indenfor møbelbranchen.

Morten og Kristoffer er de eneste to, som er i virksomheden. Morten har primært stået for udviklingen af deres software, hvor Kristoffer har stået for kommunikationen og regnskabet. Produktionen og leveringen har de været sammen om. Kunderne har hovedsageligt været i Københavns området. Så de har selv leveret møblerne indtil nu.

Tilbageholdende markedsføring

ChipChop har deres hjemmeside hvor de sælger fra, men de har haft et meget begrænset fokus på online markedsføring. De har ikke lavet et “push” på det endnu, da de gerne ville være helt i mål med softwaren, før de trykkede “GO”. De har dog været rundt på lidt messer, men har ellers ikke gjort meget ved PR. Nu følger de, at de er langt med softwaren efter 1,5 år, hvor de selv har testet og optimeret den.

De kunder de har fået indtil nu er kommet via Word of Mouth marketing. De har næsten altid fået en opgave med hjem, når de har leveret et produkt, men med det optimerede produkt og en eventuelt investor, så kan der snart trykkes på “GO”.

Fra håndværker til SaaS virksomhed

Kernen i ChipChop’s virksomhed er deres software. De vil gerne udvikle sig fra at være en traditionel håndværker virksomhed til at sælge deres software, som et SaaS produkt. Der er en stor efterspørgsel efter design af møbler og de forstiller sig derfor, at håndværkere med mindre fokus på at lave deres eget design kan bruge deres software. Så kan håndværkernes kunder eller dem selv, også designe møbler på en nem måde. De kan derfor spare store summer på tegnetimer hos en arkitekt eller snedker, som kan løbe op i 800-1200 kroner per time.

ChipChop regner med at sælge et abonnement til omtrent 1500 kroner, hvilket hurtigt vil tjene sig ind sammenlignet med udgifterne til tegnetimer. De har gjort sig mange tanker, men mangler en investor til at hjælpe med overgangen fra håndværkere med B2C fokus til SaaS med B2B fokus. I længden er ambitionerne at udfase håndværkerdelen af forretningen og blive en fuldblodig SaaS forretning. Næste år håber de at kunne skaffe 100 kunder til deres abonnementsforretning og ekspandere til Norge og Sverige. Hvis alt går godt, så vil kunder over hele verden kunne lave: “Your own Danish design”. Se mere om dette i teaseren nedenfor.

Vil du deltage i vores nye miniformat?

Hvis du også ønsker at deltage i vores nye miniformat “Ind Til Benet”, så gå ind og anmod om et møde her.

Klik på et af nedenstående links, hvis I ønsker at høre episoder fra vores A til Z format:
Watery – hvordan man som 19 årig skaber Danmarks største svømmebutik
Coolshop – Jacob Risgaard fortæller sin Iværksætterhistorie 
Soundboks – Om Y combinator, kickstarter og produktionsudfordringer

25% rabat med "IVHPODCAST"
[jetpack-related-posts]