Watery – Hvordan man som 19 årig skaber Danmarks største svømmebutik

Watery - Daniel Johannesen
25% rabat med "IVHPODCAST"
Watery blev skabt af en dengang 17 årig Daniel Johannesen. Elitesvømmeren og hans svømmekammerater købte ofte deres svømmeudstyr i udlandet. I Danmark kunne man ikke købe alt udstyr samme sted og de eksisterende butikker manglede personlighed og rådgivning. Daniel havde i forvejen forsøgt sig som iværksætter med en Affiliate side, betting koncept og nogle mobilholdere. Men at kunne kombinere hans 10 års passion for svømning med hans interesse for forretning var lige til højrebenet.


Episoden er sponsoreret af DJØF for selvstændige og startups

I starten tog Daniel ud i weekenderne og mødte kernemålgruppen til svømmearrangementer. I 20 ud af 52 weekender var han afsted. På en weekend kunne han omsætte for 45 – 60.000 kr.

“Nogle gange når jeg kørte over på Sjælland, så sov jeg bare i bilen, fordi jeg ikke gad betale for en hotelovernatning. Det var jo sådan det var. Det kan man måske godt se tilbage på, det var måske lidt hårdt, men altså, jeg synes stadig det var sjovt. Det var ligesom en måde at komme igang på og udover at kendskabsgraden steg, så var det sindsygt brugbart og givtigt at opleve, hvad kunderne syntes om webshoppen” – Daniel Johannesen

Udfordring at starte virksomhed som 17 årig

Når man vil drive virksomhed i Danmark og ikke er fyldt 18 år, skal man søge om tilladelse fra Statsforvaltningen. Idet Daniel stadig var 17, skrev han en ansøgning om Watery med forretningsplan, men fik 4 måneder efter afslag.

Der var 2 grunde til at vi fik afslag. Den ene var at jeg ville have livechat, men de mente ikke at det var foreneligt med at jeg samtidig gik i gymnasiet. Den anden var at jeg ville have prismatch og det mente de heller ikke var realistisk. Vi skrev en klage om, at vi bare ville lade være med at indføre de her 2 ting. I mellemtiden havde vi købt varelager ind for 100.000 kr. 2 måneder senere fik vi igen afslag. Det var sidste forsøg. Så min far oprettede det i hans navn” – Daniel Johannesen

Black Friday er bedre end fødselsdage

Som de fleste webshopejere, så er Black Friday og tiden op til jul noget helt særligt. Her er hvad Watery omsatte for de første 3 år på selve Black Friday:

  1. 10.000 kr.
  2. 183.000 kr.
  3. 460.000 kr.

Det er dog ikke alle webshops, som sælger meget ift. til resten af året i den periode.
Hør her episoden med Curvii.dk

Forhåndsordre blev den største fejltagelse for Watery

Selvom Daniel er ambitiøs og generelt meget velovervejende i sine beslutninger, så træffer han også fejl i Watery. I Januar 2018 da Daniel stadig gik i 3 G skal han købe nye varer ind for 6 måneder frem. Det gik ikke helt op for ham, hvor meget han fik bestilt. Det var 300.000 kr.

“Da varerne står nede for enden af min opgang, gør det ondt i maven. For den her ordre har jeg ikke skrevet ind i mit økonomisystem. Jeg har simpelthen glemt at den kom. Jeg skal altså finde 300.000 på stedet. Det var ikke særlig sjovt. Man tænker jo at det jeg har arbejdet for i 2 år nu er slut. Jeg var virkelig presset” – Daniel Johannesen.

Da Daniel ingen medstifter har i Watery har han altid brugt hans far som sparringspartner. Det var også ham som i sin tid lånte ham 100.000 kr til at starte Watery for. De blev enige om, at han skal ringe til sin leverandør og krybe til korset. Heldigvis var leverandøren medgørlig. De fik lavet en afdragsordning, hvor han først betalte upfront 100.000 og afdrog yderligere 100.000 hver anden måned.

“Jeg kommer aldrig til at lave så stor en forhåndsordre igen. Jeg har lært at jeg skal tage det mere stille og rolig, så nu bestiller jeg løbende i stedet. Det er jo sådan noget der kan knække én, hvis man ikke har pengene når betalingen skal falde”- Daniel Johannesen.

Watery deltog i løvens hule

Da Daniel deltog i løvens hule bragede han mildest talt igennem. Den unge iværksætter lagde ikke skjul på hans kickass mentalitet og engagement med lange arbejdsuger på 70-80 timer. Her er nogle af reaktionerne fra løvenerne:

“Du er simpelthen den vildeste profil jeg har oplevet i Løvens Hule” – Jesper Buch

“Jeg er meget imponeret over dig Daniel. Du er nået ufattelig langt på ufattelig kort tid. Og har også lige noget at kysse et par frøer med et par andre startups først og alligevel står du her i en alder af 19 år med en omsætning på 4.500.000 kr. Det er mega imponerende” – Jan Lehrmann

Daniel bad om 175.000 for 5 %
Jesper bød  250.000 for 15 %
Christian og Warmøe bød 
500.000 for 25 %

Daniel kom med et modbud på 500.000 for 16 % målrettet til Christian Stadil og Jesper Buch. De sagde begge ja. Hele oplevelsen i løvens hule kan du høre om i podcast episoden. 

[jetpack-related-posts]