LegalUp – Traditionel jura digitaliseres

LegalUp

Kristin Assaad Andersen er founder og CEO i LegalUp. De hjælper virksomheder med kompetent juridisk rådgivning og opgaveløsning gennem et transparent fastpriskoncept eller en abonnementsløsning. LegalUp er et alternativ til det traditionelle advokatfirma, og agerer virtuel in-house jurist for iværksættere og mindre virksomheder.

I dette afsnit af Iværksætterhistorier fortæller Kristin om hvordan LegalUp kombinerer LegalTech med det nærværende kundemøde. Hun fortæller, at hun håber at der kommer flere konkurrenter på markedet og hvordan hun ønsker at disrupte en meget traditionel branche.

Dette er Kristins iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.


 Produceret af Podtribe media.

Episoden er bragt sammen med vores kunde Nemlig.com og Pleo.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Legal Tech som enkeltydelse eller abonnement  

LegalUp blev stiftet i 2019 og har den mission at gøre livet lettere for iværksættere og mindre virksomheder. De hjælper med alle juridiske problemstillinger i forbindelse med drift, opstart, ændringer og nye kapitalejere som kommer ind. De arbejder igennem digitale løsninger i forhold til legal tech, hvor man digitaliserer en række processer, som påvirker prisen, da det kræver færre mandetimer. Hjemmesiden er bygget op som en webshop, så kunden hurtigt kan finde den løsning de har brug for. LegalUp sælger både enkeltydelser og abonnementsydelser. På den måde er iværksætteren ikke sårbar i forhold til hvor mange timer juristen anvender, men er sikret en fast pris. Det er dermed op til LegalUp at optimere deres bagland. En større virksomhed har ofte en inhouse jurist ansat som kan hjælpe. Her skal den mindre virksomhed ud og finde en jurist hver gang der er en specifik opgave. Med LegalUp kan de små virksomheder få en digital jurist tilknyttet.   

Fra retshjælp til virksomhed 

Ideen til LegalUp opstod da Kristin har 3 retshjælp organisationer. En af dem er Iværksætterretshjælpen som hun startede i 2016. Herigennem har hun fået indblik i iværksætternes udfordringer. Her kunne hun konkludere at de legal tech løsninger der var på markedet var interessante, men hun savnede en løsning der kombinerede 1/1 løsninger igennem personlig samtale med tech. Før LegalUp eksisterede der kun traditionelle advokatvirksomheder eller 100% tech løsninger. Kristins mission var derfor at kombinere det bedste fra disse 2 verdener. Det handler for hende om at hjælpe flere mindre virksomheder med juridisk bistand, der ellers ofte prøver at klare det selv eller googler sig frem. Med legal tech fjernes en masse manuelt arbejde hvilket minimerer mandetimer. Derved får iværksættere langt lavere priser – helt ned til en 4. eller 5. del af prisen fra traditionelle advokatvirksomheder.  

Synlighed, tillid og karma 

LegalUp har været i gang i 3 år og er bootstrapped. De er således stadig i en opstartsproces. Kristin ligger mange kræfter i både branding af virksomheden og sig selv. Synligheden på de sociale medier er en ting hun vægter. For hende er det vigtigt at man kender mennesket bag firmaet og hun mener at det vækker tillid. Hun er født og opvokset i Ålborg af en dansk mor og en libanesisk far. Livet lærte hende tidligt at stå på egne ben og hun har fra ung alder vidst at hun gerne ville skabe en impact med de ting hun foretager sig i livet. Hun tror på professionel og personlig karma. Det er vigtigt for hende at skabe og at være igangsætter. Hun ser sig selv som iværksætter som hjælper iværksættere.  

Disrupte en meget konservativ branche

LegalUp er et nyt produkt i et etableret marked og Kristin ser frem til at der med tiden kommer flere konkurrenter og udbydere af juridiske services end blot de store traditionelle advokathuse. Hendes mål er at disrupte branchen.   

Vi har jo alle sammen en fælles mission om at disrupte en meget gammel branche. Ikke bare for at disrupte den, men at disrupte den til det bedre for at kunne skaffe noget hurtigere, mere gennemsigtig, mere transparent og bedre kompetent juridisk rådgivning for nutidens virksomheder, som jo også har ændret sig i høj grad fra bare 5, 10, 15 år siden.  

Kristin forventer lignende LegalUp koncepter integreret i advokathuse i fremtiden. Virksomheder i dag vækster på et andet niveau end for 10 år siden. Hun håber derfor at LegalUp vækster sammen med dem.  

Alt dette og meget mere taler vært Mark Anthony og gæst Kristin Assaad Andersen om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.