Letz Sushi – Solgte succes efter opgør med fagforening

Louise - Letz Sushi

Louise Ertman Baunsgaard tog til Australien og faldt pladask for deres Sushi koncepter. Der gik derfor ikke længe efter hendes retur til Danmark, før hun tog friværdien ud af sin lejlighed og stiftede den første Letz Sushi butik i København. Louises første periode bestod af meget ‘learning by doing’, men hurtigt voksede den lille sushi restaurant sig til en kæde. Louise og Letz Sushi fusionerede med Lars Larsen Group i 2013. Ledende op til denne fusion, så forsøgte 3F at gennemtvinge en overenskomst i Sushikæden. Louise nægtede og det blev til en årelang kamp, som tog gejsten fra Louise. Hun solgte resten af kæden til Lars Larsen Group i 2017 og havde brug for en pause. Pausen varede dog ikke længe, da Louise genfandt sin gnist ved at investere i andre virksomheder og fungere som mentor. Hør hele historien her.


Denne episode er produceret af Podtribe media.

Episodens annoncør er Fonden For Entreprenørskab. Er du studerende og sidder du med en god idé? Så søg et Mikrolegat her.

Købte rettet til en lokation for 125.000

Louise tog midt i hendes 20’erne orlov fra hendes arbejde og rejste til Australien for at besøge hendes kusine. Under hendes 2 måneders ophold, så spiste hun næsten sushi døgnet rundt. Hun var dybt fascineret af konceptet, som i starten af 00’erne stadig var forholdsvis nyt i Danmark. Hun skrev sidevis af noter i hendes lille idébog og tog inspirationen med hjem til Danmark. Skæbnen ville det, at hendes daværende arbejdsplads havde en stor fyringsrunde nogle måneder efter. Louise fik i hendes opsigelsespakke 6 måneders løn. Da hun samtidigt havde 400.000 i friværdi i hendes lejlighed, så virkede timingen perfekt. Louise fandt det perfekte lokale, men der var netop åbnet en lille tøjbutik. Louise blev ved med at komme tilbage til butikken, for at overtale ejeren til at sælge lejerettighederne til hende. Det lykkedes, men det endte med at koste hende 125.000 kroner.

Fra 8 siddepladser til en stor kæde

Letz Sushi blev derfor stiftet og skulle have sin første restaurant i et lille lokale med plads til 8 siddende gæster. Problemet var at Louise intet vidste om restaurationsbranchen og hun havde ikke fået de rette tilladelser, inden hun havde betalt i dyre domme, for at overtage lokationen. Det lykkedes dog Louise at få de rette tilladelser og hun fandt også hurtigt en dygtig sushikok, som dog måtte hjælpe med indretning og klargøring, før han fik lov at arbejde i køkkenet. Den næste udfordring var, at Louise og hendes kok åbnede restauranten uden andre ansatte. Med åbningstider fra 11-21 alle ugens dage, så blev de hurtigt udkørte. De fik heldigvis meget hjælp fra deres bekendte. De oplevede hurtigt succes med restauranten og én lokation blev til mange. Kæden Letz Sushi voksede sig stille og roligt større.

Opgør med 3F og fusion med Lars Larsen Group

Louise nød succesen med hendes kæde og mødte glad på arbejde hver dag. Det skulle dog desværre ændre sig efter en henvendelse fra 3F. De ville gennemtvinge en overenskomst og det blev til en årelang kamp mellem Letz Sushi og 3F. Louise følte sig hængt ud i pressen og at 3F kørte en hetz mod hende. Det tog hårdt på Louise mentalt. Hør i teaseren herunder, hvordan Louise bl.a. oplevede at få tilsendt post fra 3F medlemmer til hendes privatadresse.

I starten af opgøret med 3F fusionerede Letz Sushi med Lars Larsen Group, som var en god støtte for Louise i forløbet.

Salg og genfunden gejst

Louise havde mistet gejsten, også da opgøret med 3F langsomt ebbede ud. Louise følte, at de havde fjernet hendes passion for Letz Sushi. Hun solgte derfor virksomheden til hendes partner Lars Larsen Group i 2017. Gejsten genfandt Louise heldigvis kort tid efter salget. Hun fandt motivation i at hjælpe andre med at lykkes med deres projekter. Hun bærer også titlen som Business Angel, hvor hun bl.a. har investeret i Kobaj.com.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

Aryze – Bitcoin Jack og hans rejse mod Forbes 30 under 30
GamerzClass – Afbrudt af Corona midt i amerikansk accelerator 
Les Deux – Sure fodboldfans, lange ørkenløb og god energi