Mig & Aalborg – Comeback journalisten som blev iværksætter af nød

Mads Peter Veiby - Foto: Martin Bubandt

Analogien er perfekt. For hvem elsker ikke den grimme ælling? Altså historien om individet, der på trods af modgang rejste sig fra skammekrogen, gik sine egne veje og spredte sine vinger ud til pragt og megen. Ja, okay, det er måske en vild sammenligning, men lighederne er til at få øje på, når man vender blikket mod Michael Qureshi. Efter 15 år som profileret sportsjournalist for bl.a. Berlingske og Ekstra Bladet, rendte han ind i en opsigtsvækkende mediestorm pga. en række rod med kildehenvisninger. Han blev fyret og ingen ville efterfølgende røre ham i mediebranchen. Af nød oprettede han derfor sammen med den professionelle fodboldspiller Thomas Enevoldsen Min by Media. Og det er her “den grimme ælling” analogien får sin ret. For sammen med investor Mads Peter Veiby har de med lokaltforankret positivitetsjournalistik taget kampen op mod store lokale medierødder og skabt successerne Mig & Aalborg, Mig & Odense og Mig & Kbh. Det her er hele historien fra A til Z.


Iværksætterhistorier er produceret af Podtribe media.

Episodens annoncør er Labfresh – Verdens smarteste bomuld er dansk. Få 10% rabat med Iværksætterhistorier.

Fra opsigtsvækkende mediestorm til iværksætter af nød

Midt i X-factor pausen, kunne Michael Qureshi efter en fyrring på Ekstra Bladet i December 2015, se sig selv på nyhedsdækningen i TV-Avisen blive fremstillet som skurken. Jokeren med de ufine metoder. En skarmplet for dansk journalistik. For Michael var det en surrealistisk opvisning. Han har på ingen måde ondt af sig selv, for situationen bragte han sig selv i, men det var alligevel en hård omgang. Fra højprofileret sportsjournalist, som har rejst med landsholdet, mødt og talt med nogen af de største forboldstjerner i verdenen, blev Michael fra den ene dag til den anden blacklistet af hele mediebranchen pga. rod med nogle interne kilder. Ingen ville røre ham.

Der stod han så. Ved en skillevej. Han skulle genopfinde sig selv og overvejelserne var mange. Et fodboldagentur var bl.a. tæt på at skrive kontrakt med ham. Passionen for journalistikken ville dog ingen ende tage, men når branchen til gengæld ikke vil have en, selv ikke for en minimumsløn, ja, så må man jo i nød blive iværksætter.

Mig&Aalborg var inspireret af københavnsk lokalmedie

Michael tilflyttede med sine kone til nordens Paris – Aalborg – i 2010 fra hovedstaden. Her havde han siden fulgt med i en rivende byudvikling, hvor Aalborg gik fra at være en trist arbejdsby til sprudlende havnefront med et pulserende erhvervsliv. Fra København kunne han samtidig følge hvordan AOK – Alting om København – på trods af omskiftelige medietider, lykkedes med at skabe byforankret lokaljournalistik. I Aalborg havde medierødder som Nordjyske Medier i praksis monopol, men deres lokalaviser havde, som det meste af mediebranchen, mere fokus på tabloidjournalistik, hvor de positive historier, grundet menneskets natur, blev overflødig. Den unge målgruppe mellem 20-35 år læste ikke lokalavisen, men ville stadig gerne følge det lokale. Michael mente derfor det var på tide at Danmarks tredje største by fik et nyt medie – Mig & Aalborg.

Fordeler ejerandele 50/50 i Mig & Aalborg

Relationerne ovenpå Michaels tidligere mediestorm med de danske fodboldspillere var heldigvis intakte. Heriblandt lokalhelten Thomas Enevoldsen, den tidligere landsholdsspiller, som nu tørnede ud for Aab. De mødtes på en cafe i Aalborg og drøftede idéen til Mig & Aalborg, hvor udgangspunktet var at Thomas skulle investere mod 5 % af selskabet. Samme aften ringede Michael op til Thomas og sagde, at han skulle have 50 %, fordi Michael ønskede Thomas fulde engagement.

“Når vi kom ud til folk, og det var alt fra Bredbånd Nord og Visit Aalborg, så kunne jeg godt mærke at der var en stor respekt omkring Thomas. Så han var i starten den som sparkede døre ind. Folk sagde jo bare JA til møder med ham. Og så starter samtalerne altid omkring fodbold, hvilket jo er en god indgangsvinkel til et godt møde” – Michael Qureshi.

En fed mulighed for Thomas, så han også havde noget at give sig til udover det fodboldmæssige.

 

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

Aryze – Bitcoin Jack og hans rejse mod Forbes 30 under 30
GamerzClass – Afbrudt af Corona midt i amerikansk accelerator 
Les Deux – Sure fodboldfans, lange ørkenløb og god energi