Monta – Strømlining af markedet for elbil-ladestandere

Casper Rasmussen - Monta

Monta er elbilejerens nye, bedste ven. I appen kan man holde øje med ledige ladestandere, sælge overskydende kapacitet videre og lade på de bedste tidspunkter. Casper Rasmussen har sammen med Anders Møller Pedersen grundlagt Monta og ambitionerne er store. Senest har virksomheden rejst 4 mio. euro i en seed runde, og selskabet har endnu ikke haft 1 års jubilæum. Investeringen skal bruges på at mande op i udviklingsteamet og de næste markeder er fastlagt. Casper Rasmussen fortæller også om sin karriere op til lanceringen af Monta.

Det her er hans iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.

Artiklen er skrevet af Niklas Vinther Jakobsen


Produceret af Podtribe media.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Monta vil være guldstandarden for software til ladestandere 

Casper Rasmussen har haft en lang karriere i bureaubranchen, hvor han hos Nodes var med til at transformere virksomheden til at udvikle mobil apps. Da han i 2017 købte en elbil, gik det op for ham, hvor fragmenteret markedet for ladestandere var. De aktører der var, og er, i markedet kom fra andre brancher, og det digitale i brugeroplevelsen var nedprioriteret. Derfor gik Casper og hans partner i Monta i gang med at undersøge mulighederne for at forbedre det digitale aspekt.

Arbejdet med Monta begyndte i august 2020 og appen blev lanceret i en beta version 4. januar 2021. Den første investor der kom med på rejsen er Jeppe Rindom fra Pleo. Har du lyst til at høre vores afsnit om Pleo, kan du gøre det her. 

Internationalt udsyn og fælles ladestandere 

Med Monta kan private, virksomheder og boligforeninger indstille betingelser for brug af deres ladestandere. Har man en ladestander i sommerhuset, kan man dele denne med naboerne. Ejeren kan fastsætte sin pris per kWh. Samlet set gør det, at hver ladestander kan blive bedre udnyttet. Monta har også udviklet en algoritme, der lader bilen på det mest fordelagtige tidspunkt.

”Du har også mulighed for at vælge det der hedder Smart Charging. Vi kigger på elprisen, hvor meget CO2 er der lige nu, hvor mange procent af strømmen er grøn. En opladning tager typisk 3-4 timer, men du sætter den ofte til 16-20 timer før du skal bruge den næste morgen. Så der er ret meget at hente på, at kigge lidt på hvordan det bevæger sig. Kl. 3 om natten er der fuld grøn energi, så der lader vi. Så der har vi lavet et system, der går ind og kigger på om forbrugeren har lyst til at spare penge eller at være så grøn som muligt”. – Casper Rasmussen, Monta

Ingen konkurrenter har samme løsning som Monta, og Casper mener, at de har ca. 1 års forspring til andre startups med samme produkt. Monta har også vist sig interessant for venturekapital. Senest har virksomheden rejst 4 mio. euro i en seed-runde. Investeringen skal bruges til at ansætte flere medarbejdere og udvide til, i første omgang, Norge og Sverige.

Vil du vide mere om elbiler, kan du også lytte til vores afsnit med Lithium Balance, der udvikler software til elbilernes batterier.

Alt det, og meget mere, taler vært Mette Bloch og gæst Casper Rasmussen om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.