Plead – Den digitale atlet spurter afsted

Peter Schjødt - Plead

Peter Schjødt har en karriere der ligner de færreste. Han har arbejdet sig op bunden i Bilka til at ære driftsleder for et helt segment, været chef for annoncemarkedet i Berlingske og manager for Linse Kessler. I dag har han virksomheden Plead, der beskæftiger sig med storytelling og arbejder med kæmpe brands digitale købsrejse. Peter har masser af gode historier og hans engagement skinner igennem i alt han gør. Han udfordrer det etablerede og er stædig på den gode måde. Samtidig deler han gavmildt ud af det han kan til nye generationer af iværksættere og ledere.

Det her er hans iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.

Artiklen er skrevet af Niklas Vinther Jakobsen


Produceret af Podtribe media.

Annoncør på afsnittet er Deloitte.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Vejen til selvstændig virksomhed er lang og bugtet 

Peter Schjødts passion for historiefortælling begyndte allerede da han var 8 år gammel. Her tog han sin båndoptager under armen for at interviewe beboerne på det lokale plejehjem og tilskuerne på det lokale fodboldstadion. Han ville gerne skrive bøger og i et af hans første job begyndte han at lave tilbudsaviser på egen hånd. Karrieren tog virkelig fart, da han fik arbejde i Bilka. Her gjorde han kometkarriere, hvor han gik fra at være områdeleder i en enkelt Bilka til driftsleder for hele bil- og cykelsegmentet.

Efter nogle år i Bilka ville Peter prøve noget nyt. Han startede som telefonsælger hos Berlingske og igen fik han hurtigt meget mere ansvar. På 11 år skiftede han stilling i koncernen syv gange og til sidst havde han ansvaret for hele annoncemarkedet. Peter tænker tilbage på tiden i et af Danmarks største mediehuse med glæde, men fortæller også, at han måske ikke passede helt ind:

”Jeg kan huske, at min direktør derinde (på Berlingske red.) sagde ’Peter, du skal bare vide at den måde du klæder dig på, dem der sidder helt oppe i toppen. Hvis det går rigtig godt for dig tænker de; Det er også godt vi har Peter, han har lidt kant, han er lidt anderledes. Hvis det går dårligt vil de tænke; Han har lidt strithår, lidt huller i bukserne, det er måske lidt useriøst’. Jeg har altid holdt fast i mig selv og sagt det er sådan jeg er, jeg tror rigtig meget på de ting jeg gør”. – Peter Schjødt, Plead

Plead er virksomheden – Peter er ildsjælen 

Firmanavnet Plead betyder at plædere for noget, at tale nogets sag. Det er det Peter har beskæftiget sig med, da han skiftede fra Berlingske skiftede til en startup virksomhed, til i dag hvor hans kundereferencer tæller brands som Lego, Nikon og Konica Minolta. Kernekompetencen i Plead er historiefortælling, noget han også brugte som Linse Kesslers manager over en årrække. Efterfølgende hjalp han Anders ’Anden’ Matthesen med at sælge 35.000 billetter til en turné og samtidig stod Plead bag en dokumentar om tilblivelsen af turnéen.

Når Peter har landet de store kunder, har første tanke været ’Yes!’ efterfulgt af et ’Fuck man, hvordan kommer det til at gå?’ Men målet har hele tiden været, at fortælle de gode historier, og på den vis, er det ligegyldigt, hvor stor kunden er. Nu arbejder Peter med at give sin viden fra Plead videre på foredrag og konferencer, ved siden af arbejdet med at transformere den digitale købsrejse.

Alt det, og meget mere, taler vært Mette Bloch og gæst Peter Schjødt om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.