Mover – På vej til udlandet med IKEA i ryggen

Martin Hansen - Mover

Martin Christian Hansen stiftede i 2016 Mover sammen med Oliver Venndt Kaszas. Martin voksede op med en mor, som sagde at han skulle drømme stort og en far der var selvstændig. Det lå derfor i kortene, at Martin skulle have sit eget, men det tog længe, inden han fik idéen til Mover. Han nåede inden da både at være bungy jump instruktør, salgschef, konsulent samt passiv og senere aktiv investor. Idéen kom, da han oplevede hvor dyrt og besværligt det var, at få transporteret møbler. Han brainstormede videre på idéen med Oliver og sammen stiftede de Mover, som både er en deleøkonomisk transportløsning og SaaS platform. Hør Martins sjove historie om deres første kunde og hele fortællingen om Mover fra A til Z lige her.


Denne episode er produceret af Podtribe Media i samarbejde med Canute og 2 af deres partnere Danske Bank og Deloitte.

Hvis du vil støtte vores lille medie med en mønt, så kan du gøre det her på Patreon.

Drøm stort

Martin Christian Hansen voksede op med en mor, som sagde at han skulle drømme stort og en far der var selvstændig. Mantraet hjemme hos Martins forældre var: “Man fortryder kun det, som man ikke får prøvet.” Denne tankegang førte i første omgang til en rejselyst uden lige. Martin rejste både verden rundt med rygsæk og nåede også at slå sig ned flere steder som bungy jump- og dykkerinstruktør. Martins iværksættereventyr startede lidt senere, fordi han vendte først snuden mod Danmark, da han så hans jævnaldrende allerede var godt i gang med videregående uddannelser. I Danmark tog han sig en uddannelse på CBS og fik sig senere et job som salgschef. Dette job blev senere skiftet ud med et arbejde som konsulent og så troede Martin han havde fundet sit kald.

Fra passiv til aktiv investor

Martin var 5 år inde i sin tid som konsulent og var sikker på at hans største drøm var at blive partner i virksomheden, men så kom nogle venner med et tilbud. De ville have ham med som passiv investor i deres nye hardware virksomhed. Martin vidste ikke meget om produktet, men valgte alligevel at takke ja til det spændende tilbud. Rollen som passiv investor blev skiftet ud med en aktiv rolle og en orlov fra konsulentvirksomheden blev skiftet ud med en opsigelse. Martin arbejdede derefter hårdt på at få projektet til at lykkes, men efter 2 år uden løn, så mistede hans gnisten. Han solgte sin andel til kurs 100 og besluttede sig for at blive konsulent igen, men denne gang som selvstændig.

Idéen til Mover

Martin fik hurtigt travlt med sin konsulent biks, hvor han ofte arbejdede til sent ud på aftenen. Tid var derfor meget værdifuld for Martin. Derfor blev han meget frustreret, da han skulle vente forgæves i et 4 timers tidsrum på en flytteservice, som i øvrigt var relativt dyr. Deleøkonomi trendede på dette tidspunkt og Martin tænkte på alle de potentielt tomme varevogne, som der var i Danmark. Martin besluttede sig for at ringe til Oliver, som han kendte gennem en fælles ven. De havde før brainstormet på iværksætter idéer og Oliver havde kompetencer, som komplimenterede Martins godt. De blev enige om at starte Mover, men at holde kortene tæt ind til kroppen. Det var derfor en overraskelse for de fleste i deres netværk, da Mover i 2016 blev stiftet. Mover er en form for Uber for transport af gods, men fungerer ligeledes som en SaaS platform, hvor transportvirksomheder kan købe deres software på abonnement.

“Der gik totalt ged i den”

Op til launch dagen, så begyndte Oliver og Martin at køre meget med Uber. Dette gjorde de, for at headhunte så mange chauffører som muligt. De stak dem 100 kroner, for at dele deres tilmeldingslink i de store fælles chat grupper, som de vidste at chaufførerne havde. Dette havde den perfekte virkning og indenfor kort tid var der 600-700 tilmeldte. Der var dog bare et problem, der var ingen kunder og da den første kom på banen, så var det ikke en stor succes oplevelse. Se mere om dette i teaseren herunder.

Klar til udlandet efter stor investering

Mover valgte i lang tid ikke at tage nogle store investeringer ind. De fik et beskedent beløb fra et par business angels suppleret op med et vækstlån, men eller bootstrappede de hvad de kunne. Dette ændrede sig dog i Juni i år, hvor de har fået en stor investering fra Ingka Investments, som står bag IKEA. Med den nye partner i ryggen, så er Mover nu klar til at indtage det udenlandske marked, som de har haft ambitioner om fra starten af deres rejse.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

WeldingDroid – Kevin fandt lykken efter 3. uddannelse
MapsPeople – Ambitioner om at blive markedsleder
Ladybox – Modbeviser de kritiske løver