Ind til benet på ProOwnedCycling

Lisa Dalsgaard - Goodiepack
I 2015 fik cykelfan Oscar Bjørn-Rosager en god idé. Han ville sælge de professionelle cykelrytteres udstyr og tøj til motionister og fans. Casper Hillstrøm og Simon B. Pedersen tilsluttede sig holdet som medstiftere af ProOwnedCycling. De professionelle hold skifter tøj og udstyr hvert år grundet nyt design eller nye sponsorer. ProOwnedCycling opkøber det aflagte grej, som bl.a. bruges til Tour de France. Vi har snakket med Casper om deres start-up. Du kan læse mere om virksomheden her.


ProOwnedCycling sælger i over 60 lande

Det brugte cykeltøj og cykeludstyr sælges i høj grad i Danmark, da 30-35% af omsætningen ligger her. ProOwnedCycling har også kunder fra 60 andre lande. I Tyskland, England Japan og USA er kundernes indkøb hos ProOwnedCycling særligt indbringende, da de står for op imod halvdelen af den udenlandske omsætning.

Penge at spare på aflagte varer fra store cykelhold

Strategien og visionen har hele tiden været at sælge fede varer til en skarp pris. En top cykel fra Cannondale, som er kørt på i en sæson, men stadig er i god stand kan stadig sælges for 18-20.000 kr. Den ville normalt koste omtrent 60-80.000 kr. fra ny. I forhold til tøj, så kan man kan hurtigt komme af med 2500 kr. for et high-end sæt cykeltøj. Til sammenligning, så fik solgte ProOwnedCycling special edition shorts fra Bora-Hansgrohe, som var lavet til cykelrytterne ganske ubrugte for 400-450 kr afhængig af model.

Tilbagevendende kunder og jagten på investorer

ProOwnedCyclings gennemsnitsordre i Danmark er på 600-700 kr. og i udlandet 1.000 kr. 30-35% af deres kunder kommer igen og de kan se kunderne aktivt følger med i deres “shop news”, selv når de ikke promoverer ændringer. De har lagt i en konstant vækst fra 2016 og går i 2019 efter en bruttofortjeneste på 4 millioner og overskud på 0,5-1 million kr. – “Altså tjene penge i år“, som Casper udtrykker det. Målsætningen er en bruttofortjeneste på 8-10 millioner og overskud på et par millioner i 2020.

ProOwnedCycling fik i 2018 1 million kr. i investering samt en kassekredit aftale med banken. For at sætte tempo under den nuværende vækst, søger de nu igen investering, da det er kapitaltunge vare, som skal købes hjem i store mængder. En investor eller kreds af investorer skal som udgangspunkt være passive investorer. ProOwnedCycling søger et beløb på omkring 4-5 millioner kr.

Teamet i ProOwnedCycling

Oscar som startede virksomheden har altid haft flair for cykeltøj. Casper kom derefter til med et skarpt blik for markedsføring. Simon fuldendte holdet med sin viden om cykler og udstyr. Siden har de fået flere ansatte til og de er nu 9-10 mand i alt. En fuldtidsansat og flere deltidsansatte. Det har været vigtigt med rigeligt med arbejdskraft, da sortering af tøjet alene kan være en kæmpe tidssluger. Bl.a. derfor har ProOwnedCycling etableret et advisory board til at hjælpe dem med at få bedre styr på logistik og administration.

“Når vi har fået varer hjem, så er det kommet i en store pærevælling. Vi har fået varerne hjem og så har vi skulle sortere det og tælle det op. Vi havde en medarbejder til at sortere én handel med et hold vi havde. Med deres tøj kun. Jeg tror det tog 3 måneder og han gik altså fuldtid for at sortere det” – Casper Hillstrøm

Vil du deltage i vores nye miniformat?

Har du en virksomhed og er du interesseret i at deltage i “Ind Til Benet”, så gå ind og anmod om et møde her. OBS: Ikke for konsulentvirksomheder.

Klik på et af nedenstående links, hvis du ønsker at høre iværksætterhistorier fra vores A til Z format:
Lars Seier fra værtshus i Spanien til Saxo Bank, blockchain og tv vært
Holdsport – Afviste 4,5 millioner fra løverne

Eller her, hvis du ønsker et andet “Ind til benet” afsnit:
Ind til benet på Startup Central

25% rabat med "IVHPODCAST"
[jetpack-related-posts]