Asger Techau – Fra trommeslager i Kashmir til solokarriere del 2

Asger Techau
Asger Techau er for mange et navn, som forbindes med det københavnske rockband Kashmir. Et band, som han stiftede med Kasper Eistrup og Mads Tunebjerg på Kastanievej Efterskole. Asger var trommeslager for det prisvindende band i årtier og fortæller her sin historie fra barndom til hele forløbet med Kashmir og afrunder med fortællinger om sine projekter efter bandets igangværende pause, som startede efter en Grøn Koncert i 2014. Hør spændende anekdoter fra vilde koncertoplevelser, uenigheder om lydudtrykket og ikke mindst om dengang Asger Techau og co. bad Sony om at holde sig væk, for de skulle nok producere deres egen plade.


Episoden er sponsoreret af Copenhagen Venture Exchange.

Kashmir bad pladeselskabsgigant, om at holde sig væk

Da de skulle indspille “The Good Life”, så sagde de til pladeselskabsgiganten Sony: “Hold jer væk. Vi ringer, når vi er klar”. De unge drenge ville selv producere pladen og det blev en kæmpe læringsprocess. Til deres næste plade “Zitilites” byggede de deres egen indspilningsstudie. I forhold til produktion af musik nød de godt at det nyeste bandmedlem Henriks musikuddannelse. Den dag i dag er “Zitilites” stadig Kashmir medlemmernes ynglingsplade.

Kashmir gik i dvale

Bandet spillede deres sidste koncert i 2014 på grøn koncert og gik i dvale på ubestemt tid efter 25 års, hvor de havde spillet samme. De ville alle gerne udforske nogle forskellige muligheder. Kasper ville gerne udforske sin kunstneriske side som maler. Henrik begyndte at lave musik til film og serier. Asger selv lavede musik til reklamer sideløbende med musikalske projekter, hvor han både skrev sange, spillede guitar og sang. Mads lavede også musik, som nu var mere elektronisk.

Når Asger kigger tilbage, så er han utroligt taknemmelig for de ting, som han har oplevet i sin tid i bandet Kashmir. Han har haft et hav af gode oplevelser. Han har rejst rundt i hele verden og ja endda spillet koncert oppe i 10 kilometers højde på en flyvetur.

Asger Techau går solo

Asger havde over de sidste 10 år skrevet stille og melankolske sange, som lå og ventede i hans skuffe. Han kontaktede Mario McNulty, som blandt andet har arbejdet med David Bowie. Sammen fik de produceret Asgers første plade, som udkom i 2016. Dette var hans første solo projekt. Øveplan, logistik, feedback og alt det arbejde, som før var delt i 4 er nu også blevet et soloprojekt. Det var et omfattende arbejde, men Asger nød begyndelse som soloartist.

“Det var fedt ikke at skulle stå til regnskab for noget overfor nogen. Det var mig der bestemte det hele. Hvad jeg sagde “goes”. Det er også skræmmende, når man kommer fra en konstellation, hvor man har været 4 mennesker, som har skullet snakket om alle beslutning” – Asger Techau

Asger fortæller også om, at det skabte en tvivl, at stå alene med et projekt. Han begyndte dog langsomt at stole mere på sig selv og følte sig mere sikker i sit nye projekt. Han blev glad for EP-formatet, da det tog betydeligt kortere tid at producere. Samtidig kunne ride på bølgen og ikke gå i glemslen. I starten af 2019 samlede han numrene fra de forrige års EP’er på en plade.

Asger Techaus soloprojekt lever i bedste velgående og han er langt i sit forløb med sit næste album, som han forventer udkommer engang i 2020.

Lyt til del 1 af Asgers historie her.

Ønsker du at lytte til andre iværksætterhistorier, så kan vi anbefale:
Nicehair – Sådan blev Nicehair.dk Danmarks webshop for skønhedsprodukter
Holdsport – Afviste 4,5 millioner fra løverne
Spiir – En Fintech succes i norden

25% rabat med "IVHPODCAST"