Ind til benet på Motes

Mathias, Yassin og Louis - Motes
Mathias Mølgaard stiftede i starten af 2018 Motes sammen med Louis Amhild. Motes var et deltidsprojekt ved siden af deres studie, men de er nu begge gået fuldtid og har fået tilslutning af en sælger. Motes er en platform, hvor destination marketing organisationer kan skabe virtuelle oplevelser til den moderne turist. De har lukket aftaler med de 4 største danke byer, som har deres SaaS produkt. Deres største indkomst generes dog ikke fra deres årlige abonnement, men den kommer fra deres tilkøbsydelse, som er rådgivende konsulenttimer. De forventer at omsætte for 700.000 kroner i år, 2 millioner i 2020 og 3-4 millioner i 2021. Læs mere om virksomheden her.


Kampen mod overturisme

Motes er en platform for digitale oplevelser, som målrettes mod den moderne turist. Det er en kortbaseret web-app, hvor brugerne går på oplevelse i byerne og så kan de tage rundt i byen og låse spændende fortællinger op for de forskellige attraktioner. Ydelsen er ganske gratis for slutbrugeren og har mange fordele, som du blandt andet kan høre i den nedenstående teaser.

Motes kunder er de forskellige destination markering organisationer, såsom Visit Copenhagen og Visit Aarhus. Motes har hjulpet  disse organisationer med at sætte fokus på mindre besøgte steder og dermed guide overturismen væk fra nogle af de mere populære destinationer. Det er på lang sigt ambitionen, at kunne se i “real time” hvor turisterne er og dermed sprede deres brugere ud til de mindre travle attraktioner.

Tilkøbsydelser og gratis markedsføring

Motes er en B2B SaaS virksomhed, som tilbyder et årligt abonnement til deres kunder og så tilbyder de konsulenttimer ved siden af. Selve abonnementet koster lige nu 70.000 kroner årligt eksklusivt konsulentydelserne, hvor Motes hjælper med at strukturere deres oplevelser og formidle kontakt til blandt andet videoproducenter. Det er specielt de større kunder, som har tilkøber konsulentydelserne. Motes har de 4 største byer i Danmark, som deres kunder. Århus, Aalborg, Odense og København. De fleste er stadig ved at producere deres oplevelser, hvilket er grunden til, at der kun oplevelser live i København i øjeblikket. Kunderne har nogle gange været destination marketing organisationerne selv, mens det andre gange har været kommunerne.

Motes laver ikke indholdet til oplevelserne, men kan som nævnt købes til at guide kunderne. Kunderne er eksperter i finde oplevelser i deres egne områder, for hvem er bedre til at finde de rette oplevelser i København end Visit Copenhagen. Markedsføring bruger Motes hverken tid eller penge på, da kunderne også selv står for denne del.

Forventninger og funding

Motes forventer at ramme 700.000 kr. i omsætning for i år, 2 millioner kr. i 2020 og  3-4 millioner kr. i 2021. De har ingen funding fået og er bootstrappet hele vejen. Det vil Motes gerne lave om på, for at skabe vækst og se mod udlandet. De søger derfor nu omkring 1,5 million kroner til at skalere op. Det ville blandt andet ske via ansættelse af nye udviklere og salgspersonale. De begynder at kigge udenfor Danmarks grænser og vil gerne finde folk, som har kendskab til markedet i blandt andet Tyskland.
Motes værdisætter sig selv til 10 millioner kroner og vil gerne have en aktiv investor ind. De er allerede i snak med flere og vægter erfaring fra rejseindustrien og indenfor digitale produkter højt.

Udover CEO Michael, så består Motes teamet af også af medstifter Louis, som er CTO. Louis har været IT ingeniør igennem 10 år og står for den tekniske udvikling. Og den sidste mand, som er CMO Yassin. Han sælger via god gammeldags kold canvas og han er også meget involveret i processen om, at finde en investor.

Vil du deltage i vores nye miniformat?

Hvis du også ønsker at deltage i vores nye miniformat “Ind Til Benet”, så gå ind og anmod om et møde her.

Klik på et af nedenstående links, hvis I ønsker at høre episoder fra vores “Ind til benet” miniformat:
Ind til benet på Startup Central
Ind til benet på ProOwnedCycling
Ind til benet på Roccamore

25% rabat med "IVHPODCAST"
[jetpack-related-posts]