Plant Jammer – Et ønske om at gøre en forskel

Michael Haase - Plant Jammer

Michael Haase havde et ønske om at forlade ‘corporate’ verdenen og stifte bekendtskab med iværksætteri. Derfor afholdte han, sammen med nogle venner, vinaftener med indlagt idéudvikling. Dette blev først til en idé om at lave supper på grimme grøntsager, men udviklede sig senere til Plant Jammer, som laver ‘food pairing’ med fokus på, at få folk til at spise flere grøntsager. Michael har af to omgange måtte vinke farvel til co-founders, men han gav ikke op og lærte at bruge modgang og kritik konstruktivt. Han gav heller ikke op, da han ville have kontakt med den verdenskendte kok, Mark Bittman. Michael nåede at sende 10-15 Linkedin beskeder og afholde 3 aflyste Skype møder, før det lykkedes. Hør også om en udenlandsk studiemedarbejder som blev medejer og de forskellige investeringer Plant Jammer har modtaget.


Denne episode er produceret af Podtribe media.

Episodens annoncør er Weply – Få flere leads med deres døgnåbne chat. Prøv det gratis nu og få dobbelt så lang en prøveperiode med Iværksætterhistorier.

Vin, brainstorming og grimme grøntsager

Udover et salg af “lånte” æbler på en villavej i Farum som 5-6 årig, så startede Michael sin iværksætterrejse og første skridt mod Plant Jammer til hyggelige vinaftener med hans kammerater. Vinaftenerne havde planlagte idéudvikling/brainstorming elementer indlagt. Den første idé, de kom på, var at lave supper af grimme grøntsager. De brugte deres weekender på at køre rundt til diverse landmænd og undersøgte de forskellige led, som skulle bidrage til idéen. De fandt hurtigt ud af, at det ville blive for dyrt og idéen blev derfor kasseret. Til vinaftenerne var de enige om, at idéen de ville satse på, skulle kunne gøre en forskel for mange mennesker. Efter at have snakket om det høje kødindtag i vesten, så blev de enige om, at fokusere på at ændre folks madvaner, så det ville blive lettere at spise flere grøntsager. Dette var første skridt mod Plant Jammer.

Plant Jammer, kunstig intelligens og co-founder problemer

Michael og hans medstiftere måtte endnu engang ud i marken og lave markedsundersøgelser, denne gang for Plant Jammer. Det var i denne proces, at Michael mistede sine medstiftere, som havde undervurderet sværhedsgraden af at være en del af et startup. Michael forsatte derfor alene indtil han fandt en ny co-founder, som dog desværre også senere hoppede fra. Michael har altså flere gange måtte stå alene med sit projekt og har måtte tage en del kritik. Dette har dog kun været brænde på bålet for Michael, som aldrig har givet op. Hør mere i traileren herunder.

Michael har under hans rejse også været heldig (læs: dygtig) med at få en stor personlighed, som den verdenskendte kok Mark Bittman, med i projektet som en form for mentor. Mark har været en vigtig sparringspartner, som hjalp med at tage Plant Jammer fra vision til virkelighed. En anden vigtigt person, som hjalp med at tage Plant Jammer fra idé om simpel food pairing til grøntsagsfyldte retter skabt af en kunstig intelligens, var studentermedarbejderen Jura Brázdil. Han viste sig hurtigt, at være en vigtig medarbejder og i dag er han både medejer og CTO for Plant Jammer.

Resten af Plant Jammer og Michaels rejse vil vi fortælle via et live event. Hold jer opdateret på vores Facebook profil.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

Aryze – Bitcoin Jack og hans rejse mod Forbes 30 under 30
GamerzClass – Afbrudt af Corona midt i amerikansk accelerator 
Les Deux – Sure fodboldfans, lange ørkenløb og god energi