Spiir – En fintech succes i Norden

Spiir – En fintech succes i Norden

Rune Mai er 43 år. Han har 3 børn og bor på en gård på Fyn, også har han startet Spiir.

Spiir, som har over 250.000 brugere, er ’din økonomis bedste ven’. Det er en app, der holder styr på forbrug og budgetter for dig. Også er den lige blevet foundet for intet mindre end 25 millioner kroner af Danske Bank.

Rune Mai

Rune er tidligere udviklingschef i eBay, hvor han sad til en månedsløn på 90.000 kroner, men i dag – som CEO og Cofounder af Spiir – trækker han i gennemsnit 35.000 kroner ud til sig selv om måneden. Det er hans livskvalitet dog ikke blevet ringere af – tværtimod. Han har nemlig styr på sin økonomi, og det er netop denne filosofi, der ligger bag hans vision for at udvikle Spiir.

Det er 7 år siden, at Spiir startede, men selv efter den flotte investering betegner Rune sig ikke som ”guru”. ”Jeg er stadig i gang”, siger han, hvilket underbygger at iværksætteri er en proces og ofte tager mange år.

Det gør dog ikke spor, så længe man har det sjovt med det, som man laver, og man har et større mål, man arbejder hen i mod. Nemlig at give folket et bedre overblik over deres privatøkonomi og hvad pengene bliver brugt på. Selv samme problem som Rune oplevede, da han fik idéen til at droppe den høje månedsløn og starte udviklingen på Spiir.

Teamkultur i Spiir

Teamet var noget af det første, som der kom på plads i Spiir. Et hold på tre personer, som Rune kendte, havde tillid til og vigtigst af alt komplementerede hinandens kompetencer, udgjorde stifterne. Rune’s ide blev endda ”stjålet”, da hans ven havde præsenteret den på Startup Weekend. Ideen endte med at vinde prisen for bedste idé. Det gjorde dog ikke Rune spor. Han var i modsætning glad for, at hans idé var blevet valideret.

Arbejdskulturen i Spiir er agil og fladt struktureret. Medarbejderne, som mange er unge, bestemmer selv deres arbejdstider og kommunikerer med hinanden over Slack. En arbejder endda remote i Mexico. Der bliver altså brudt med 9-17 kulturen i den tro på, at man performer bedst, når de selv er motiveret til at arbejde. Derudover bliver de tildelt både ansvar og tillid for deres opgaver, hvilket måske resulterer i en award eller flere til deres månedlige 3-dages Spiir komsammen.

spiir cofounders

Hør også Karsten Madsen fra Morningscore HER tale om performance kultur.

Er du selv iværksætter eller arbejder du på anden vis med personfølsom data? Så giver Rune også tips til hvordan, de efterlever GDPR, ved at følge principper for Privacy by Design og give brugerne kontrol over deres egne data.

Kontaktinformationer

Iværksætterhistorier ApS
Lochersvej 4
3100 Hornbæk
CVR: 40092358

Navn: Esben Brandborg Østerby
E-mail: esben@ivaerksaetterhistorier.dk
Tlf: 53 83 36 33

 Find os på Facebook Find os på Instagram Find os på Youtube Find os på LinkedIn Kontakt os på mail

Tilmeld dig vores podcast

Iværksætterhistorier