10 Iværksætterbøger du bør læse

Top 10 bedste iværksætterbøger
Iværksætterbøger er en god idé at læse, hvis du gerne vil blive klogere på iværksætteri. Iværksætterbøger kan være med til at give dig indblik i iværksætterhistorier, processer eller industrier som du ikke havde kendskab til før. Der findes mange forskellige iværksætterbøger og indholdet varierer fra bog til bog. Vi er – surprise, surprise – mega fans af både iværksætterbøger og iværksætteri, så vi har lavet vores egne ultimative liste over de 10 bedste iværksætterbøger, som vi mener du bør læse som iværksætter. Listen er lavet i vilkårlig rækkefølge.
lean startup

1. LEAN STARTUP

Denne bog af Eric Ries er næsten selvskreven. Den lærer dig især om at teste dit produkt eller service i samarbejde med dine kunder. Ved at bygge en MVP (Minimal Viable Product), øger du sandsynligheden for at skabe reel værdi fra starten, ellers prøver du bare igen. Bogen lærer dig nemlig om den evige cyklus af Build – Measure – Learn. Byg noget simpelt, mål dine resultater og lær af dem og start så forfra. Modellen er vigtig at implementere for hele tiden at innovere dit koncept.

disciplined entrepreneurship

2. DISCIPLINED ENTREPRENEURSHIP

Denne bog af Bill Aulet giver dig et pragmatisk procesredskab til, hvordan du skaber en succesfuld iværksætter virksomhed. Ved at gennemgå de 24 steps slavisk, får du hurtigt valideret om der et marked for din ide. Bogen bliver brugt på rigtig mange videregående uddannelser i Danmark.

the 4 hour workweek bog

3. THE 4 HOUR WORK WEEK

Denne kultbog af selveste Timothy Ferris forklarer dig om en entreprenant livsstil, som mange ikke udforsker. Timothy har haft succes med at skabe automatiserede forretninger, hvor han arbejder et minimum af timer og samtidigt er helt og aldeldes lokationsuafhængig.

business model generation

4. BUSINESS MODEL GENERATION

Denne bog af Alexander Osterwalder gennemgår især den kendte Business Model Canvas. Modellen er opbygget af 9 byggesten som alle har indflydelse på hinanden. Man bruger den især til at skabe overblik over alle hjørner af ens forretning, for at komme frem til, hvilken forretningmodel man bør vælge.

Winning without loosing

5. WINNING WITHOUT LOOSING

Med 66 konkrete strategier til hvordan du kan få succes med din work/life balance er denne bog af Martin Bjergegaard et must for dig, der gerne vil bygge en succesfuld virksomhed og samtidigt have tid til et indholdsrigt liv med plads til familie, hobbyer osv. Bogen er baseret på erfaringer fra interviews med mange af verdens førende erhvervsfolk, og giver konkrete råd og strategier, du direkte kan implementere i din hverdag. Det er en klar anbefaling herfra! Bogen kan findes i både en engelsk og dansk udgave.

Kick ass

6. KICK-ASS

Bogen om hvordan Jesper Buch gik fra “kælder til milliard”. Det er en personlig historie, der fortæller historien om Just-Eat fra Jesper sad i Norge og ikke kunne bestille en pizza på Internettet til hans storsucces i milliardklassen og efterfølgende Camino-vandring. Det er også historien om Jespers ungdom og tiden op til starten af Just-eat, der er med til at give et holistisk billede af Jesper både som privatperson og iværksætter. Bogen indeholder desuden gode tips til iværksættere under vejs, der er markeret med guld skrift. Vi kunne ikke lægge den fra os, da vi først var gået i gang.

I bad med Picasso

7.  I BAD MED PICASSO

Har du et ønske om at blive mere kreativ? Så er der håb forude. Ligesom alt andet, er det nemlig en evne, der kan tilegnes, praktiskeres og blive forstærket. Christian Stadil har i denne bog sammen med Professor i Kreativitet, Lene Tangaard, interviewet Danmarks mest kreative mennesker. Efter at have læst bogen vil du være blevet udfordret til at udforske din egen kreativitet og fået en masse inspiration til at arbejde med din kreativitet om så det er i badet, på løbeturen eller et helt tredje sted.

Elon musk

8. ELON MUSK

Elon Musk er uden tvivl et helt specielt menneske med en enorm indflydelse på amerikansk industri og måske også på hele menneskehedens fremtid? Alt dette, kan du blive klogere på i biografien om Elons liv, hvor han – meget uvant – åbner helt op og har ladet journalisten komme helt tæt på ham. Bogen fortæller om Elons opvækst i Sydafrika, flugten til USA, opbygningen af PayPal og salget til 1,5 milliarder dollars samt arbejdet med SpaceX, SolarCity og Tesla og visionen om en fantastisk fremtid for os alle. En beretning til dig, der gerne vil blive klogere på en af nutidens helt store opfindere og iværksættere.

Start with the why

9. START WITH THE WHY

Simon Sinek er en forfatter, man ikke kommer udenom hvis man gerne vil arbejde med lederskab. Og ikke kun lederskab, men visionært lederskab med formål. Bogen sætter fokus på hvorfor virksomheder gør, som de gør, men denne formålssøgen kan også anvendes i mange andre aspekter af ens private og forretningsmæssige liv. Udstyret med denne bog er du godt på vej til at blive en inspirerende, formålsrig leder.

Vi kan også anbefale at se TED talken på YouTube, der har tæt på 40 millioner visninger. Bogen kommer også snart på dansk med forord af Jonathan Løw.

Jytte fra marketing

10. JYTTE FRA MARKETING ER DESVÆRRE GÅET FOR I DAG

Til sidst, men på ingen måde mindst, kommer vi ikke uden om denne som vel nærmest kan betragtes som en dansk klassiker. Bogen indeholder ikke mindre end 40 års forskning om menneskers adfærd omsat til lettilgængelige, trinvise metoder om adfærdsdesign du kan tage med og anvende konkret i din daglig dag. Bogen af Morten Münster er henvendt til dig, som gerne vil skabe forandringer i den virkelige verden – og som iværksættere, vil vi ikke alle det?

Hvis du er mere til podcast, så har vi samlet en liste over de bedste iværksætter podcast på dansk til dig her.
25% rabat med "IVHPODCAST"

FÅ 25 % RABAT MED KODEN: IVHPODCAST

[jetpack-related-posts]