Sådan finder du en iværksætter partner

Sådan finder du en cofounder

FÅ 25 % RABAT MED KODEN: IVHPODCAST

Cover credits til Jacob Holst

Vil du gerne igang med det der iværksætteri, men vil ikke være alene? Så er du landet det helt rigtige sted. For vi har lavet den ultimative guide til at finde det rigtige cofounder match. Du får gode råd til, hvordan du undgår alle faldgruberne.

Lad os starte med at nævne de tørre fakta. Desværre lykkedes 9 ud af 10 startups ikke. For at dykke ned i årsagen, så har cbinsights lavet en undersøgelse, der bl.a. viser at i 23 % af tilfældene er det pga. det forkerte team. Det er ret skelsættende og alene af den grund er det vigtigt, at man vælger rigtigt fra start. For et forretningsmæssig partnerskab er lidt ligesom at gifte sig og hvem gider lige at blive skilt?

1. Map dit bidrag

Fysiske ressourcer:
En potentiel cofounder vil af gode grunde nok spørge indtil, hvad din rolle skal være i virksomheden. Derfor er det vigtigt, at du først er klar over, hvad det præcis er du bringer til bordet. Kommer du med noget materielt, så nævn f.eks. at du kan stille kontorlokaler, bil, varerlager, kontorinventar, computer, kamera e.lign. til rådighed.

Faglige og industrielle kompetencer:
Hvis du allerede ved, hvilken industri du gerne vil starte noget op indenfor, så fortæl, hvad det er du ved om den. Måske har du erfaringserfaring en studierelevant baggrund eller et netværk i branchen, som giver værdi til virksomheden.

Personlighed: Der er lavet mange studier om det perfekte team. Uden at opremse dem alle her, så kendetegner resultaterne af dem, at det er dynamikken af jeres forskelligheder, der kan være med til at gøre forskellen på succes eller ej. Dermed ikke sagt, at I skal være nat og dag, for det fælles værdiafsæt er stadig vigtigt og I skal kunne drikke en fyraftensøl og tale om andet en forretning. Lyt her til vores afsnit med QuickOrder, hvor Mads Wedderkopp fortæller om vigtigheden ved et godt team her. Guld værd!

Tjek desuden også andre Iværksætterpodcast ud, se hvem vi anbefaler her.

Ikke desto mindre kan det være en god ide, ikke kun at tænke i komplementære kompetencer, men også komplementære personlighedstyper. Tænk på at I ikke alle kan være kaptajner, der skal også være folk i maskinrummet. Hellere ikke alle kan være angriber på fodboldbanen. You get the point. Prøv derfor og tag en personlighedstest gratis på nettet og se hvilken type du er.

2. Find din cofounder

Nogle af priviligeret nok til at kende det perfekte cofounder match blandt deres nære relationer. Andre må ud og lede aktivt. Led derfor med lys og lygte i dit netværk. En gammel kollega, efterskolekammerat eller kærestes veninde. Du ved aldrig om de sidder med samme drømme som dig. Det bedste råd er bare at tage kontakt til dem.

Ellers kan du også deltage i netværksarrangementer. Dem er der rigtig mange af og kvaliteten kan være lidt op og ned, men hvis du overbeviser dig selv om, at prinsen på den hvide hest altså ikke bare sådan kommer af sig selv, så er det bare med at komme afsted. Omend får du helt sikkert noget netværk ud af det.

Er du ikke typen som går til netværksarrangementer, så findes der også et andet alternativt.
På KAEM, kan du helt gratis, finde en medspiller eller et projekt at tilslutte sig.

Du kan også deltage i vores miniformat “Ind til benet” og fortælle om hvilken partner du søger. Er du interesseret i at deltage, så gå ind og anmod om et møde her. Hvis du vil høre en episode fra miniformatet, så kan vi bl.a. anbefale afsnittet med ProOwnedCycling, som findes her.

Andre gode råd:

  1. Få en kvinde med ombord – undersøgelser viser at man deraf forhøjer chancerne for succes.
  2. Få en investor med fra starten – mange investorer vil gerne aktivt være med fra starten
  3. Tænk på Jesper Buch’s mantra: “Jeg vil hellere have 10 % af en stor succes, end 100 % af ingenting”
  4. Hør podcast episoder af, hvad andre succesfulde iværksættere mener her:
[jetpack-related-posts]