Disse 5 Iværksætter film bør du se

Iværksætter film – om de fiktive eller virkelige personligheder, som var eller er ekstraordinære i deres tankegang og handling, findes der rigtig mange af. Derfor har vi sat os ned og samlet de 5 bedste iværksætter film, som på den ene eller anden vis omhandler iværksætteri. De kan alle være med til at udvikle den måde, du tænker om iværksætteri på. Rigtig god fornøjelse med at se disse iværksætter film! 


Er du i stedet typen der ikke behøver at have det visuelle med, så har vi også lavet en liste over iværksætter bøger og iværksætter podcast på både dansk og engelsk. Måske passer de mere til dig.

The Pursuit of Happyness

Chris Gardner (spillet er Will Smith) er en skilt alenefar, som forsøger at finde lykken gennem et ulønnet praktikpladsprogram som broker hos Dean Witter Reynolds. Kun den bedste ville opnå en fastansættelse. Alt imens han var hjemløs sammen med sin 5 årig søn – Christopher Gardner Jr. Det var virkeligheden for Chris Gardner. Inspirationen ligger i den mentalitet der er i, at ville lykkes med noget. Uanset hvor håbløst det end måtte se ud, så er det rigtig ofte en cocktail af vedholdenhed og viljestyrke der danner succes mentaliteten. Og den mentalitet er kritisk for enhver iværksætter. Og det er da også noget Chris beslutter sig for at blive senere i livet. Nu rejser han jorden rundt 200 dage om året og holder oplæg om hans liv. Tjek Youtube, hvis du vil se mere.

The Social Network

Historien bag Facebook med fokus på Mark Zuckerberg. I filmen følger vi hans utrolige rejse, men man får også et indblik bag facaden og man står ikke tilbage med det bedste indtryk af Facebook skaberen bagefter. Vi følger sagsmålene imod Mark og hans ignorance er ikke til at ignorere. Mark Zuckerberg er spillet af Jesse Eisenberg i The Social Network. Ligegyldigt hvilket indtryk man sidder tilbage med, så er fakta at Mark Zuckerberg er den yngste “Self-Made” milliardær og at Facebook har omtrent 2,7 millarder brugere i skrivende stund.

The Aviator

De gjorde grin med ham da han brugte 4 millioner dollars – et rekordstort budget på daværende tid – på en spillefilm, Hells Angels, men de måtte erkende at Howard Hughes ikke var så tosset endda. For filmen blev skamrost og Howard fortsatte sine tossede ideer. Han ville skabe verdens hurtigste fly og senere verdens største – Hercules. Howard skulle dog sideløbende kæmpe med OCD – en række tvangstanker med angst for presse og bakterier. Så det her er historien om Howard Hughes – en 22 årig enearving til sine forældres olieformue med vilde skaberdrømme, men med mange personlige udfordringer. Det er også historien om, at man ikke skal lade sig kue. Man skal holde ved i sin drømme.

Filmen er desuden instrueret af Martin Scorsese og Cate Blanchett vandt en oscar for bedste kvindelig birolle.

The Founder

Filmen “The Founder” sætter fokus på Ray Kroc, som spilles af Michael Keaton. Ray er en sælger, som pludselig ser et potentiale i McDonalds og de to brødre Richard and Maurice McDonald. Ray mener at brødrene tænker for småt. Han ender som “Head of franchising” og hjælper brødrene med at udvide forretningen. Det sker dog ikke helt uden problemer.

Silicon Valley

Det her er egentlig ikke en film. Det er en serie på HBO – Nordic. Og i virkeligheden er det en komedie. Så foruden at være rigtig sjov, så giver den et rigtig godt indblik i, hvordan livet som tech iværksætter i Silicon Valley er.

Vi kan også anbefale de følgende film, som også omhandler iværksætteri:
Joy, Wall Street, Margin Call, Wolf of Wall Street, Jerry Maguire & Moneyball.

 

[jetpack-related-posts]