AllMatters – Tidoblede omsætning på kun 1 år

Gitte fra AllMatters

Gitte Dalberg-Larsen er Commercial Director og Co-owner i AllMatters. De hed tidligere OrganiCup har siden 2012 revolutioneret et konservativt menstruationsmarked, som har stået stille de sidste 50 år. De er på verdensplan lykkedes med at gøre den bæredygtige og genanvendelige menstruationskop til et reelt alternativ til engangsbind og tamponer. I dette afsnit af Iværksætterhistorier fortæller Gitte hvordan de på fem år har skabt en virksomhed som omsætter for 50 mio kr. uden investorer. Hun fortæller desuden om en massiv CSR strategi, som hjælper kvinder igennem NGO’er verden over. Derudover deler hun hvordan AllMatters nu er klar med en version 2.0 og til at vækste yderligere igennem produktudvikling med fokus på bæredygtighed.  

Dette er Gittes iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast. 


Produceret af Podtribe Media

Episoden er bragt sammen med vores kunde Nemlig.com

Hvis du vil støtte vores lille medie kan du gøre det her på Patreon. 

Fra tabu produkt til kæmpe succes

AllMatters er en dansk virksomhed stiftet i 2012 som laver menstruationskopper. Det er en genanvendelig kop som absorberer menstruationsblodet og er et bæredygtigt alternativ til bind og tamponer. Den er lavet af medicinsk silikone og er uden mikroplast. Virksomheden blev stiftet af barndomsvennerne William og Kristian. De kørte virksomheden i 3 år som et deltidsprojekt, men besluttede i 2015 at ville gå all-in. Med Gitte ombord får de produktet ud over rampen rent salgsmæssigt. Hun har inden da arbejdet i store corporate virksomheder som commercial director, men sagde i 2015 sit job op uden at have andet, da hun kunne mærke entreprenørlængslen i maven. Med hendes kompetencer ombord tidoblede AllMatters deres omsætning på 1 år – Fra 900.000 til 9 mio. Det gjorde de igennem benhårdt salgsarbejde og ved at definere virksomheden strategisk. De arbejdede med at skabe awareness igennem influensers, sociale medier og havde meget fokus på produktets bæredygtige vinkel. 

AllMatters version 2.0

I dag omsætter virksomheden for 50 mio. og findes de i 40 lande og 7000 butikker. Væksten er båret af at kendskabet til menstruationskopper er steget markant indenfor 2-3 år. Under corona har de brugt tid på at produktudvikle, så de i dag ikke kun er et brand der sælger menstruationskopper, men et sustanible care brand. Deres fokus bliver at skabe bæredygtige alternativer indenfor personlig pleje, som er formuleret uden vand. Deres første 2 produkter er body wash og håndsæbe i pulver form hvor forbrugeren selv tilsætter vand. I samme forbindelse har de skiftet virksomhedsnavn fra OrganiCup til AllMatters.  

Solid CSR indsats

Ud over et fokus på produktudvikling har AllMatters en solid CSR strategi. De arbejder med hele 60 forskellige NGO’er, hvor de donerer menstruationskopper til kvinder som ikke har adgang til menstruationsprodukter. I mange afrikanske lande har de ikke adgang til hygiejne artikler og kvinderne anvender gamle klude eller komøg under menstruation, som skaber infektioner og kan betyde at de ikke kan få børn på sigt. AllMattrers samarbejder også med NGO’er som underviser på skoler i menstruation. De har desuden startet et projekt som hedder Campus Cup på 95 universiteter i USA. Her uddeler de kopper til studerende som ikke har råd til at købe. Det har vakt så meget opsigt at Forbes har lige bragt artikel om projektet. Gitte tror på at forbrugere i dag ser bag om virksomheder og køber ind på hvad de står for. AllMatters mærkesag er derfor også at arbejde meget mod tabu omkring menstruation og ikke bare lave kommunikation der går ud på salg.

Fra start up til scale up 

AllMatters har stagneret på omsætningen under corona da meget af deres distribution har været lukkede forretninger og de arbejder nu på at komme tilbage på sporet rent vækstmæssigt. Organisatorisk som virksomhed er de gået fra start up til scale up. I 2019 fordoblede de antallet af ansatte og kort efter blev alle hjemsendt. De skal nu have integreret værdier hos alle medarbejdere:

Det er noget vi arbejder meget med nu. Nu skal vi tilbage og have alle med ombord igen og gå fra den her cilo opdelte arbejdsgang, som vi lidt oplevede under corona. Hvor det blev lidt salg, og så sad det kreative team og det logistiske team. Det der samarbejde som kendetegnede os meget inden corona. Der gik splitsekund fra tanke til handling nogen gange og det her tætte samarbejde og dialog med hinanden. Den mistede vi lidt. 

De er nu i en proces med at bygge værdierne og strukturen ind i organisationen. De ønsker at bibeholde startup mentaliteten med fokus på udvikling og innovation selvom de vokser. 

Gitte forventer at fremtiden byder på en vækstrejse igennem de nylancerede bæredygtige produkter. Derudover er der stadig mange markeder hvor produktet har større potentiale da menstruation stadig er tabu. Målet er at menstruationskopper skal blive mainstream. I dag viser sundhedsplejesker både bind tamponer og kopper ved undervisning på skoler. Gitte ser det øgede kendskab og dertilhørende konkurrence som noget positivt, da det sætter fokus på alternativerne til bind og tamponer. Derudover holder det AllMatters på træerne og gør salgsteamet skarpere i forhold til sell-in.

Alt dette og meget mere taler vært Mark Anthony og gæst Gitte Dalberg-Larsen om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.